Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Sakarya’da yapılan Türkiye Halk Oyunları Yarışması’nda Türkiye ikincisi olan Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu öğrencilerini ödüllendirdi.
25 Mayıs tarihinde Sakarya’da yapılan Türkiye şampiyonasında Van’ı ve bölgeyi temsil eden Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu halk oyunları ekibi, güçlü rakiplerini geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başardı. Van’ın tarihinde düzenlemeli dalda bir ilke imza atan halk oyunları ekibi eğitmeni Yasemin Yaşlak, zor şartlara rağmen Türkiye şampiyonasına hazırlandıklarını belirterek, okul idarecilerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini ve bu başarıyı kendilerine hediye ettiklerini ifade etti.
Öğrencileri makamında kabul eden ve başarılarından dolayı çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, okul adına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına öğrencilere teşekkürlerini ifade etti.
Ders ve yarışmaların aynı anda yürütülmesinin zor olduğunu belirten Kırekin, “Bu başarınız yıllarca dile getirilecek ve adınızdan söz edilecek. Başarınız iyi bir örnektir. Bu tür faaliyetler aynı zamanda sosyalleşmenizi, farklı ortamlarda bulunmanızı, kültürlerle tanışmanızı sağlamaktadır. Özgüveninizi artırdığı gibi, moral ve motivasyon anlamında da önemlidir. Sizler aynı zamanda ilin kültürünü de Türkiye’ye tanıtıyorsunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen okul idarecilerinizi, eğitmenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.