Van merkez İpekyolu Belediyesi ’İpekyolu da her kesin bir ağacı olacak’ şiarıyla bu yıl dikilecek 50 bin ağacın startı Sıhke Göleti etrafında star verildi.
İpekyolu Belediyesi geçtiğimiz yıl ’İpekyolu da her kesin bir ağacı olacak’ kapsamında ekolojik çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 50 bin fidan diken İpekyolu Belediyesi, bu içinde ise boyları 3 metreyi bulan 50 bin ağacı dikmeyi hedefliyor. Ağaçlandırma çalışmalarını startı Rojava Mahallesi Sıhke Gölü kıyısında veridi. Ağaç dikeme törenine HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Van milletvekilleri Nadir Yıldırım ve Lezgin Botan, HDP İl Eş Başkanları, DBP İl Eş Başkanları, Van Ekoloji Meclisi ve İpekyolu Belediye Eş Başkanları Veysel Keser, Beritan Tayan, DBP’li Belediye Meclis üyeleri ile birlikte birçok vatandaş katıldı.
’HER YIL 50 BİN AĞAÇ DİKİLECEK’
İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise belediye olarak her yıl 50 bin ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Sıhke Gölü’nün gün geçtikçe kirlendiğine dikkat çeken Keser, "Ağaçlandırma çalışmaları bir taraftan sürerken diğer taraftan da gölün kirlenmesinin önüne geçmek için çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl özellikle Erek Dağı’nın etekleri ve dağın arkasında bulunan vadide ağaçlandırma yaptık. Bu yılda ilçe genelinde yaz boyunca ağaçlandırma çalışması devam edilecek. Bugünde bu çalışmayı değerli milletvekilleri ve ekoloji meclisiyle birlikte startını vermiş bulunmaktayız" dedi.
HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, yaptığı konuşmada belediyenin bu örnek çalışmasından dolayı teşekkür ederek çalışmaların devamını diledi. Botan, "Yaşanılabilir bir kent ancak yaşanılır bir çevre düzenlemesi ve temizliğiyle gerçekleşebilir. Yaşam alanlarının katledildiği bir dönemde belediyelerimiz böyle önemli çalışmalara imza atmaları bizi sevindiriyor. Halkımızın da bu tür faaliyetlere destek vermeye güç katma çağırıyoruz" dedi.
İpekyolu Belediyesi 50 bin ağaç dikimini bu yılın sonunda tamamlayarak geçen yıl ile birlikte toplamda ilçe genelinde 100 bin ağaç dikimine ulaşacak.