Geçen yıl Ramazan ayında bazı camilerde bayanlara yönelik başlatılan ‘Mukabele’ ile Kur’an okuma uygulaması bu yıl Van’da bulunan tüm camilerde uygulanıyor.
Sabah 10.00 ile 11.00 saatleri arasında okunan mukabeleye Vanlı bayanlar yoğun ilgi gösterirken İl Müftüsü Nimetullah Arvas, il genelinde yaklaşık olarak 33 bin bayanın düzenli olarak mukabele programlarını düzenli olarak takip ettiğini söyledi.
“KADINLARLA ERKEKLER İBADETTE BİRBİRİYLE YARIŞIYOR”
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman’ sloganı ile mübarek Ramazan ayının başlangıcından bu yana yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydederek, “Camilerimizde mukabelelerimiz devam etmektedir. Özellikle bayanlara yönelik mukabelelerimiz sabah saat 10.00 ile 11.00 arasında bütün camilerimizde yapılmaktadır. 33 binden fazla bacılarımız mukabeleye katılıyor. 55 bin de erkek kardeşlerimiz mukabeleye katılmaktadır. Teravih namazlarına katılımda da yoğunluk görüyoruz özellikle bayanlar daha çok katılım sağlıyor. Ayrıca 18 bin çocuğun teravih namazına katıldığını tespit ettik. 10 camimizde hatimle teravih namazı kırdırılmaktadır” dedi.
“TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMAK İÇİN SOSYAL PROJELERİMİZ VAR”
Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik sosyal etkinlik ve sosyal projeler geliştirdiklerini belirten Arvas, “Bu anlamda yaşlılar, yetimler, engelliler, göçmenler, şehit ve gazi aileleri, esnaflar, emekli din görevlileri, ceza evinde bulunan mahkûmlar gibi toplumun her kesiminden insanlara ulaşmak için sosyal projelerimiz var. Özellikle de gençlere ulaşmak için din görevlilerimiz gençlerle irtibat halindedirler” diye konuştu.
Yukarı Norşin Camii Kur’an Kursu öğreticisi Sevda Gürbüz de Ramazan ayının başlangıcından bu yana yaklaşık olarak 80 ile 100 arasında bayanın mukabeleye düzenli olarak katıldığını ifade ederek, mukabelenin çok verimli bir şekilde geçtiğini ve bayanların çok memnun olduklarını söyledi.