Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bir turizm cenneti olan ve “Doğu’nun Paris’i” olarak bilinen Van’ın tanıtılması için yürüttükleri çalışmaların yanında kurdurdukları web sitesiyle de 7’den 70’e kentle ilgili tüm bilgi ve görselleri meraklılarının hizmetine sunduklarını söyledi.
Açıklamalarda bulunan Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bir turizm ülkesi olan Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Turizm Stratejisi Eylem Planı’nda yer alan ve belirlenen turizm hedefine ulaşabilmesinin en önemli ayaklarından birisini de bir tanıtma stratejisi oluşturmak olduğunu söyledi. Muzaffer Aktuğ, “İnternetin ve özelikle kurumsal web sitelerinin her alanda olduğu gibi turizm tanıtımı alanında da kullanımının giderek yaygınlaştığı bir iletişim ve tanıtım ortamında, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için dinamik ve markalaşmış bir turizm tanıtma web sitesi oluşturması kaçınılmaz olmaktadır. İnternetin tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de gerek tanıtma gerekse pazarlama maksatlı olarak kullanımı giderek yaygınlaşmakta ve buna bağlı olarak yakın geleceğin internet kullanıcı profiline ilişkin yeni internet tanıtım stratejilerinin ve uygulamalarının yol haritalarının çıkartılması ve bu yol haritaları kapsamında web sitelerinin şekillendirilmesi gerekmektedir” dedi.
“Vangüzel.com sitemizi yeniden güncelledik”
İnternet çağının sürekli geliştiği ve insanların anında her türlü bilgiye anında eriştiğini hatırlatan Muzaffer Aktuğ, “Günümüzde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu teknolojiye ayak uydurmak ve bundan faydalanarak kentin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız ve iki yıldan beri üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız vangüzel.com sitemizi yeniden güncelledik. Cep telefonu uygulaması olan ve içerisinde Van’a dair her şeyin olduğu vangüzel.com sitemizde tarihsel, kültürel ve doğal değerler envanterleri, yöresel yemeklerin tanıtıldığı; Türkçe, Kürtçe, Farsça ve İngilizce tanıtım videolarının yanı sıra ‘Bizim Eller Van Türküleri’ klibinin de olduğu, üç dilde Van Turizm Rehberi, Van türküleri envanteri, Van kilimleri kitabı, foto galeri, nerede konaklanır, ulaşım, ne alınır gibi linklerin olduğu sitemizde yine Home Of Van linkinde Van’a ait ne varsa hepsinin görsel ve açıklayıcı bilgilerinin olduğu ve yine Türkçe, Farsça ve İngilizce Van turizm haritasının da bulunduğu sitemizin mutlak suretle her ortamda paylaşılması ve tanıtımının yapılması gerekmektedir” diye konuştu.
“Van bir turizm destinasyon merkezidir”
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak çok büyük emek ve çaba ile kurulan bu sitenin ulusal ve uluslar arası platformda bilinmesi için tüm halkı bu konuda görev almaya çağıran Muzaffer Aktuğ, “Van bir turizm destinasyon merkezidir. Tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle Doğu ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olduğunu herkese göstermemiz gerekir. Van’a ait bu güzel değerlerin herkes tarafından görülmesi ve bilinmesi için bu sitenin en üst düzeyde tanıtımının yapılması gerekir. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumlulukla hareket etmeli ve bu güzel kentin tanıtımına katkıda bulunmalıdır. Bu cennet memleketimizin tanıtımı için destek olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.