Van’da bir aracın çarpıp yaraladığı köpek için vatandaşlar ve Van YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan seferber oldu.
Van’ın İpekyolu ilçesi Ferit Melen Caddesi civarında yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe hızla giden bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan köpeğin çenesinde büyük bir kesik oluştu. Acılar içinde cadde ortasında yatan köpeği yoldan aracıyla geçen Hayri Özdemir isimli vatandaş ve mahalle sakinleri, yol kenarına alarak ilk müdahalesini yaptı. Daha sonra köpeğe müdahale edilmesi için aradıkları birçok yerden olumlu yanıt alamayan vatandaşlar, Van YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan’a ulaştı.
Kazanın olduğu yere gelen Doç. Dr. Lokman Aslan, bir süre kontrol ettiği köpeği, araçla veteriner kliniğine götürdü. Burada yapılan operasyonla köpeğin çenesindeki yırtığa dikiş atan Doç. Dr. Aslan, bir süre müşahade altında tuttuğu köpeği beslemeleri için tekrar mahalle sakinlerine teslim etti.