Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından verilen Meslek Edindirme Kursları’nda (TUŞMEK) hocalık yapan 54 yaşındaki Sema Uysal ile 65 yaşındaki Hatice Karatekin’in işlerine olan aşkı görenleri hayran bıraktırıyor.
İHA’ya konuşan 54 yaşında Sema Uysal ile 65 yaşındaki Hatice Karatekin, işlerine olan aşklarından dolayı yıllardır kurs hocalığı yaptıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 22 yıldır kurs hocalığı yaptığını belirten Sema Uysal, “54 yaşındayım, yaklaşık olarak 22 yıldır hocalık yapıyorum. Van Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde el sanatları hocası olarak çalışıyorum. Tuşba Belediyesi’nin burada açtığı kursta el sanatları hocalığı yapıyorum. Burada kursiyerlerimize her türlü el sanatı, dikiş, nakış ve iğne çalışmalarını yapıyoruz. Elimizden geldiğince kursiyerlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Buradaki kurslarımızın süreklilik kazanarak devam etmesini istiyoruz” dedi.
“44 YILDIR KURS HOCALIĞI YAPIYOR”
65 yaşındaki Hatice Karatekin de, yarım asra yakındır bu işi yaptığını belirterek, “44 yıldır kurs hocalığı yapıyorum. Halk eğitim merkezlerine bağlı kadrolu öğretmenim. Bu 44 yılı çalışarak, köylerimizde genç kızlarımıza faydalı olmaya çalıştım. Bu 44 yıllık süre bana 3 yıl kadar kısa geliyor. Çünkü işimi çok seviyorum. Burada da bizler 32 kursiyerle başladık. Tuşba Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur yardımıyla kursiyerlerimiz hem ders aldılar hem de aile bütçelerine katkıda bulundular” dedi.
“GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLIYORUZ”
Burada verdikleri kursta bayanların üretime dönük çalışmalar yaptığını ifade eden Karatekin, “Kursumuz 1 Mart’ta başladı ve mayıs ayının sonlarına doğru sona erdi. Burada kursiyerlerimiz hem el becerilerini geliştirdiler hem üretime dönük işler yaptılar hem de evlerinde atılamaya yüz tutan malzemeleri değerlendirerek geri dönüşüme katkı sağladılar. Kursiyerlerimiz buradan çok memnundurlar. Bu kurslarımızın devamının gelmesini öğrencilerim adına çok istiyorum. Çünkü öğrencilerimiz mağdurdurlar. Ben öğrencilerimi ve işimi çok seviyorum, eğer sevmeseydim 44 yıldır bu işi yapmazdım? Öğrencilerim adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.