VAN (İHA) – Van’ın Özalp ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETO) darbe girişimine tepki amacıyla demokrasi yürüyüşü yapıldı.
Bugün cuma namazı çıkışında toplanan ve aralarında Özalp Kaymakamı Serdar Karal, Saray Kaymakamı İbrahim Bayır, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, MHP İlçe Başkanı Hikmet Atille ve kamu kurum kuruluşları amirlerinin de bulunduğu kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla Hz. Ebu Bekir Camisi önünde yürüyüşe geçtiler. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Merkez Camisi’nin önüne gelen kalabalık, buradan da tekrar Özalp Kaymakamlığı’na kadar yürüdü. Burada konuşan İl Başkanı Zahir Soğanda, “Darbecilere ses çıkarmayanlar ve darbecilerin yanında yer alanlar ve darbeye alkış tutanlar, bir gün gelecek bu halkın karşısında hesap verecek ve o gün yakındır. Sesim sekiz gündür darbeye karışı durduğumuzda düşmüştür, ama yüreğimiz ve bedenimiz darbeye karşı dimdik ayaktadır” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından kalabalık dağılırken, Zahir Soğanda ise kaymakamlarla bir araya gelerek demokrasiye katkılarında dolayı teşekkür etti.