Van’ın Tuşba Belediyesi ile bazı STK’lar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan terör saldırılarına tepki göstererek, Türkiye’de sergilenen birlik ve beraberlik ruhunun zorlukları bertaraf edeceğini belirtti.
Tuşba Belediye Başkanı Doç Dr. Fevzi Özgökçe, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Van Şube Başkanı Osman Ayşin ile Alimler ve Medreseler Birliği Üyesi Molla Ali Arslan, İHA muhabirine yaptıkları açıklamada Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve bundan yüz akıyla çıkılabilmesi için birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi gerektiğini ifade etti. İç ve dış mihrakların 15 Temmuz ve sonrasında ülke üzerindeki hesaplarını gerçekleştirme adına harekete geçtiğini ifade eden Başkan Özgökçe, "Ülkemiz üzerindeki şer odakları aynı anda hayata geçirdikleri başta 15 Temmuz olmak üzere Türkiye’nin kalkınmasına ve huzuruna yönelik bir saldırı söz konusudur. Söz konusu darbe kalkışmasında Vanlılar 27 gün boyunca tam bir kenetlenme ve kardeşlik havası estirdi. Bu süreç birilerini korkutmuş olmalı ki hemen Diyarbakır’da ilk patlama ile yeni bir planlarını devreye sokmuş oldular. Bunun ardından ilimizde yaşanan patlamanın sabahında bu sefer Elazığ’da bir patlamanın yaşanması ve düğün gibi bir etkinliğe terör saldırısı yapıldı. Tüm bunların ardından biz şunu görüyoruz. Bu dönemde Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için birlik beraberliğimizin tam zamanı olduğuna inanıyoruz" dedi.
"Türkiye’nin huzurunu kimse bozamayacak"
Özgökçe, "Biz kardeşiz kardeşlik memleketi olan Türkiye’nin huzurunu kimse bozamayacak. Birlik ve beraberliğimizin işareti olan ezanlarımız kimse susturamayacak ve al bayrağımızı kimse indiremeyecektir. Herkes şunu da çok iyi bilmeli ki artık burada Türkü ile Kürdü ile Arap’ı ile herkes bu kardeşliği gördü. Lütfen bu masum insanların kanını kimse dökmesin. Artık yeter ‘Edi bese’ diyoruz" ifadelerini kullandı.
"Gün gelecek terör odakları yok olup gideceklerdir"
Özellikle FETÖ’nün ülkeyi işgal etmeyi planladığını ancak halkın buna müsaade etmediğini anlatan Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, "Halk olarak bizler FETÖ’nün üstesinden geldik. Halkımız çok şükür o süreçten itibaren bütünleşti. Bu da terör örgütlerini rahatsız etti. Halkımız terörün yanında yer almayacak. Bundan dolayı da ben halkımızın galip geleceği kanaatindeyim. Halk güçlüdür, devlet güçlüdür. Bizler bu güce inanıyoruz. Gün gelecek terör odakları yok olup gideceklerdir. Bugün Türkiye halkı olarak bir geminin içindeyiz. O gemi batarsa hep birlikte batarız. Bu terör olayları olmasaydı bugün Türkiye dünyanın süper gücü olacaktı" şeklinde konuştu.
"İslam alimleri bu halka gereği gibi öncülük yapmalılar"
Peygamber Efendimizin (sav), ‘Fitne uykudadır onu uyandırana lanet olsun’ şeklindeki Hadis-i Şerif’ini hatırlatan Alimler ve Medreseler Birliği Üyesi Molla Ali Arslan ise, "Hiçbir insanın tasvip etmediği bu saldırıları telin ediyoruz. Bu saldırıları gerçekleştiren, bu zihniyeti barındıran ve o zihniyeti insanımıza empoze edenleri de lanetliyoruz. Bizler ev sahibiyiz evimize yönelik saldırlar oluyor. Evimizde olan hainleri o hainlikten vazgeçirmek için neler yapmalıyız. Buna bakılmalı İslam alimleri hizipçilik oynamamalı ve bu halka gereği gibi öncülük yapmalıdırlar. Onları bu bataklıktan ve fitnelerden uzak tutmaları gerekir. Çünkü Hz. Resulullah buyuruyor; ’Fitne uykudadır onu uyandırana Allah lanet etsin’" dedi.