Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Rektör Prof. Dr. Peyami Battal tarafından verildi.
YYÜ’de 2-4 Kasım 2016 tarihlerinde Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri arasında “Ödüllü Satranç Turnuvası” ile 5-6 Kasım 2016 tarihlerinde ise tüm öğrenciler arasında “3. Geleneksel Yüzüncü Yıl Üniversitesi Satranç Turnuvası” düzenlendi. Turnuvalar sonucu ilk üçe giren öğrencilere plaket ve ödülleri YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından verildi.
Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen ilk turnuvayı Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Kazancı ile satranç il hakemlerinden Ayhan Demirtaş organize etti. Turnuva öncesi YYÜ Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Yaviç ile Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, turnuvaya katılan öğrencilere satranç kültürü hakkında bilgi verdi. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin katıldığı ve 36 öğrencinin mücadele ettiği turnuva sonunda birinci Mehmet Tarkoçin, ikinci Adnan Öztekin ve üçüncü ise Mahsun Ören oldu.
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Satranç Topluluğu tarafından geleneksel olarak üçüncüsü düzenlenen turnuvaya ise toplam 60 öğrenci katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Van İl Temsilciliğinin de desteklediği turnuva sonunda birinci Tahir Caner, ikinci Sedrar Beyter ve üçüncü Mehmet Tarkoçin oldu.
Öğrencilere başarı belgesi, plaket ve turnuva hatırası olarak biblo verildi.