Van’da 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlardaki demokrasi nöbetleri devam ediyor.
Tüm yurtta olduğu gibi Van Beşyol Meydanı’nda da toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıyarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ’ye idam" sloganları attı. Demokrasi nöbetine katılan Rize Eski Milletvekili Yazar Şevki Yılmaz ise, İslam düşmanları ve darbelere değindi. Türkiye’nin son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve bundan rahatsız olanların bu yükselişi durdurmaya çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’nin büyümesini ve güçlenmesini çekemeyenler, ‘sen mi hızlı tren yaparsın, sen mi ordunun silahının yüzde 80’ini Türkiye’de üretirsin, sen mi insansız hava aracı yaparsın, sen mi füze yaparsın, sen mi otobanlar yaparsın, sen mi kişi başına milli gelirin 2 bin dolara düşmüş bir toplumu 12 bin dolara yükseltirsin, sen mi yüzde bin gece faizlerini yüzde altılara kadar düşürerek faiz lobisine savaş açarsın’ deyip, darbe yapmaya kalktılar” dedi.
12 Eylül 1980 darbesinin sabahında Amerikan basınının ’Bizimkiler başardı. Türkiye’de bizim çocuklar başardı’ mesajını geçtiklerini hatırlatan Yılmaz, “16 Temmuz sabahı aynı Avrupalı haçlı medya, ’Bizimkiler yenildi. Bizim çocuklar yenildi’ diye başlık attı. 16 Temmuz’da tanklarla Türkiye’yi ele geçirselerdi, Türkiye şu an Şam, Bağdat olacaktı” şeklinde konuştu.
Darbenin gerçekleşmesi durumunda Fethullah Gülen’in mehdi olarak ilan edileceğine dikkat çeken Yılmaz, “Sakın ona ‘Fethullah’ demeyin, onun adı ‘lanetullah’. Darbenin gerçek olması halinde Fethullah Gülen, mehdi olarak ilan edilecekti. O zaten mahkeme kararı ile mehdi ilan edilmişti. Eğer bu adam bunu başarsaydı; bir ay sonra Ankara’ya mehdi diye gelecek ve böylece ona uymayanlar bir bir katledilecekti" diye konuştu.