Van’ın Özalp ilçesinde "Siyer-i Nebi Kitap Okuma" ile "Damlaya Damlaya İngilizce Kelime Öğrenme" yarışması yapıldı.
Özalp Kaymakamlığı Proje Ofisi (ÖZPRO) tarafından organize edilen "Siyer-i Nebi Kitap Okuma" ile "Damlaya Damlaya İngilizce Kelime Öğrenme" yarışmasında dereceye giren lise, ortaokul ve ilkokulu öğrencilerine düzenlenen törenle ödülleri verildi.
Kaymakamlık makam odasında düzenlenen törende Özalp Kaymakamı Serdar Karal ve ilçe Hakimi Fatih Şengül tarafından liseler arasında birinci olan Zeynep Seven‘e dizüstü bilgisayar, ikinci olan Emrah Çiçekel‘e tablet ve üçüncü olan Nazan Tırakgöz‘e ise fotoğraf makinesi verildi. Ortaokullar arsı yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinci olan Eda Nur Salan’a tablet, ikinci olan Savaş Şakar’a fotoğraf makinesi üçüncü olan Hudeyda Kırab’a Mp4 verildi. İlkokullar arası yarışmada dereceye giren öğrencilerden birinci Zilan Gökşin’e fotoğraf makinesi, ikinci Ferhat Kapan’a Mp4 Çalar ve üçüncü İzzet Özakan’a ise Mp3 çalar verildi.
Kaymakamı Serdar Karal, okul yörecileri ve öğrenciler, tebrik ederek başarıların devamını dileyip hatıra fotoğrafı çekildikten sonra tören sona erdi.