Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Nihat Çelik memleketi Van’ın Erciş ilçesinde basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.
Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan bir lokantada basın mensuplarının yanı sıra Erciş Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyelerin de katıldığı iftarda bir konuşma yapan TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, birlik ve beraberlik mesajları verdi. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına erişmenin sevincini yaşandığı bu günlerin hayırlara vesile olması dileklerinde de bulunan Çelik, “Ramazan ayında Allah rızasını kazanmak için yapacağımız ibadetlerin yanında tüketicilerimizin sağlıklı bir şekilde beslenmesi, ihtiyaç duyulan proteini alması son derece önemlidir. Bu konu sadece Ramazan ayı için değil, yaşadığımız her an için geçerlidir. Sağlıklı ve güçlü nesiller yetişebilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenme her zaman gereklidir. İşte bu noktada biz, küçükbaş hayvancılık sektörüne dayalı beslenmeyi daha fazla önemsiyoruz. Çünkü özellikle koyunculuk meraya dayalı olarak yapılmakta olduğundan ürünlerinin de doğal olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Diğer bir ifadeyle de organik diyebileceğimiz küçükbaş hayvan eti ve sütünü tüketicilerimizin daha çok önemsemesini ve değerlendirmesini istiyoruz” dedi.
KEÇİ SÜTÜ İLE ORUÇ DAHA KOLAY TUTULUYOR:
Keçi sütünün önemine de vurgu yapan Genel Başkan Çelik, “Yapılan araştırmalar neticesinde, sahurda keçi sütü tüketenlerin oruçlarını daha kolay tuttukları bazı araştırmalarda ortaya konulmuştur. Bir insanın 17 saat gibi uzun bir süre oruç tutulacağı göz önüne alındığında küçükbaş hayvan et ve süt ürünlerinin Ramazan ayı içinde tüketilmesi hem vücudun protein ihtiyacını karşılanması, hem de sağlıklı beslenme açısından çok önemli olmaktadır.
Bu arada, siz basın mensuplarının aracılığı ile bir hususun da altını çizmek istiyorum. Her yerde, her platformda söylüyorum, bıkmadan usanmadan da söylemeye devam edeceğim. O da birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizin önemidir. Bu birlik beraberlik olgusu ülkemizin her bir yanındaki insanlarımız için her geçen gün daha da önemini korumaktadır. Bizim yetiştirici birliklerimizdeki durum da ülkemiz genelinden farklı bir şey değildir. Hatta birlik ve beraberliğin tesisinde bizim gibi sivil toplum örgütlerinin çok daha fazla rolü vardır. Birlik olabilmek ve sonucun da güçlü olabilmek için hem üyeler, hem de Birliklerin bir takım sorumlulukları vardır. Öncelikle üyeler Birliklerine sahip çıkmak zorundadırlar. Aksi halde ne bir söz söylemeye ne de hizmet beklemeye hakları yoktur. Birliklerin de üyelerine karşı büyük sorumlulukları olup onlar da üyelerine hizmet etmek zorundadırlar. Hizmet vermeyen birlikler için ise ancak sorumluluğunu yerine getiren, birliğine sahip çıkan üyelerin söz hakkı vardır. Bir araya gelmek suretiyle bir güç oluşturmuş üyeleri bir aile olarak görürsek, bu ailenin reisi de Birliklerdir. Aile reisi güçlü kuvvetli olursa ancak, ailesine faydası olur, ailesini korur ve ailesini besler. Onun içindir ki, aile bireylerinin de maddi ve manevi olarak birliklerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Ben önümüzdeki süreçte gerek birliklerimizin üyelerine karşı, gerekse üyelerin birliklerine karşı sorumluluklarını yerine getirerek birlikte hareket edeceklerine inanıyor ve bu konuya son derece önem verdiğimi ifade etmek istiyorum. Amacımız hiçbir beklenti olmadan Allah rızası için sektörümüze hizmet etmektir. Çünkü bu sektör gerçekten de ülkemiz şartlarında son derece önemlidir. Ve mutlak surette daha çok desteklenmesi ve geliştirilmesi gereken bir sektördür. İnsanlarımızın doğal bir şekilde sağlıklı beslenmesi ve daha da önemlisi ülkemizde sürekli olarak yaşanan ve bir türlü kapatılamayan kırmızı et açığının kapatılması için de değer verilmesi gereken bir sektördür.
Ben inanıyorum ki küçükbaş hayvancılık sektörü çok yakın bir gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek, insanlarımızın, tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması yanında dış ülkelere ihracat yapabilecek konuma ulaşacaktır. Bizler de, bu hedefe ulaşmak doğrultusunda sizlerin destekleriyle gece gündüz çalışarak hep birlikte başaracağız. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının sizlere, üyelerimize, bölgemize, ülkemize ve tüm İslam alemine bir kez daha hayırlara vesile olması Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.