Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, önceki gün Adana’da düzenlenen ‘Küçükbaş Hayvancılık Sektör Toplantısı’nda çok önemli kararların alındığını söyledi.

Genel Başkan Çelik, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Bakan Faruk Çelik’e birlik ve üyeleri adına teşekkürlerini iletti. Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılım olduğunu, sorunların çözümü noktasında Bakan Faruk Çelik’ten son derece olumlu mesajlar aldıklarını belirten Çelik, alınan önemli kararlar içinde; küçükbaş hayvancılığın organik hayvancılık kapsamına alınması, destekleme müracaatlarını çeşitli nedenlerle zamanında yapamayan yetiştiriciler için 15-20 Mart 2017 tarihleri arasında sisteme giriş yapılabilmesi ve küçükbaş hayvanların küpeleme işlerini ve soy kütüğü yürütme işlerinin birliklere yaptırılması olduğunu kaydetti. Toplantıda sektörün sorunları ve beklentilerini de dile getirme imkanı bulduklarını ifade eden Genel Başkan Çelik, “Uzun zamandır biriken sorunlarımızı Sayın Bakanımıza ilettik. Bakanımızın sorunlarımızın çözümüne yönelik bizlere vermiş olduğu samimi cevapları gerçekten bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sayın Bakanımız büyük bir coşku içinde geçen toplantımızda, il birliklerimiz ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geleceğine yönelik önemli adımların atılacağının müjdelerini vermiştir. Yoğun geçen programına rağmen, toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e sektörüm adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, toplantımıza katılan Bakan Yardımcımız Mehmet Daniş ve Bakanlığımız bürokratları ile il birliklerimizin çok değerli başkan, yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, 260 bin yetiştiricilerimiz ve birlik personeline şahsım ve merkez birliği yönetim ve denetleme kurulu üyeleri adına en derin şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Adana’daki yapılan geniş katılımlı toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana milletvekilleri Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Tamer Dağlı, GTHB Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Bakanlık genel müdürleri ve bürokratları ile 80 ilden birlik başkanları, yönetim, denetleme ve icra organları, birliklerin çalışanları, üye yetiştiriciler, okul çantasına aldığı yeni doğmuş oğlak ve sırtına aldığı keçi ile basının gündemine oturan Rizeli Hamdü Sena Bilgin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.