Türkiye Öğrenci Takip Merkezi Müdürü Veysel Aras, il birinciliğinden çok toplu olarak genel bir başarıyı yakalamayı hedeflediklerini belirterek, YGS ve LYS sonrası Van’da en çok tıp fakültesi tercihi yapabilecek öğrenci çıkartan tek kurum olduklarını söyledi.
YGS ve LYS sonrası yakaladıkları başarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Öğrenci Takip Merkezi Müdürü Veysel Aras, YGS ve LYS tercih dönemlerinin başladığını belirtti. Bu tercih döneminin öğrenciler için hayati önem taşıdığını anlattı. Öğrencilerin çok dikkatli bir şekilde tercih yapmaları gerektiğinin altını çizen ve bu konuda uyarılarda bulunan Aras, “Yanlış tercih yapmaları durumunda bu karar hayatlarını etkileyeceği gibi zamanlarını da ellerinden almış olacaktır. Onun için bu konuda deneyimli birimlere, hocalara ve kurumlara danışarak yapmalılar. Bizde kurum olarak tercihler konusunda öğrencilere yardımcı olmaktayız. Burada tercihlerimizi tamamen manüel yapmaktayız, o şekilde öğrencilerimize destek veriyoruz. Daha çok öğrencinin puanına göre, sıralama sistemine göre yapmaktayız. Kesinlikle arama motorundan veya bilgisayar programı kullanmıyoruz” dedi.
“İl birinciliğinden çok genel başarıyı hedefliyoruz”
Kurumlarının başarı ortalama oranının yüzde 86 olduğunu ve bunun büyük bir başarı olduğunu da vurgulayan Aras, “Bütün öğrencilerimiz yüzde yüz barajı geçti. Son sınavda bizde Van birincisi çıkmadı. Bizim amacımız daha çok genel başarı ortalamasını yakalamaktır. Bütün öğrenciler üzerinde başarıyı yakalamayı hedefliyoruz. Şu an itibari ile 33 öğrencimiz tıp verebilecek bir başarı yakalamıştır. Keza diğer branşlarda da öyle. Öğrencilerimizin yüzde 90’ına yakını tercih yapabilecek bir başarı yakalamıştır. Bu anlamda çok çalışkan ve başarılı öğrencilerimiz var. Tıp fakültesi başta olmak üzere hukuk gibi birçok fakülteyi tercih edebilecek bir başarımız söz konusudur. Bu anlamda Van’da en çok tıp çıkartan kurum biziz” ifadelerini kullandı.
“Öğrenciler boş durmasınlar mutlaka ders çalışsınlar”
Yaz kurslarının temel amacının da öğrencilerin eksiklerini gidermek olduğunu anlatan Aras, “Tamamen bir ön çalışmadır. Ama veli öğrencisini bu amaçla kursa göndermiyor, daha çok çocuk sokakta gezmesin diye bize göndermektedir. Bizde bunu fırsata çevirip, iyi bir eğitimle çok ciddi bir altyapı oluşuyoruz. Bu öğrencinin önümüzdeki dönem için hazır hale gelmesinde büyük rol oynuyor. Kendisine güveni geldiği gibi daha çok derse katılıyor. Böyle olunca da milli eğitimdeki başarısı da artıyor. Biz sadece yardımcı unsuruz. Bir öğrencinin 8-9 ay ders çalışması gerekiyor. Son 4 ayda öğrenciler ders çalışıyor bu da hiçbir işe yaramıyor. Onun için öğrencilerimize çağrım, kendilerine çeki düzen vererek oturup ders çalışsınlar” şeklinde konuştu.