Van merkez Tuşba Belediyesi tarafından 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe kalkışmasından şehit olan polis ve vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutuldu.
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Hz. Ömer Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif’e Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu, “Tuşba Belediyesi olarak 15 Temmuz’da ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonucunda şehit düşen polis ve vatandaşlarımıza yönelik bir mevlit programı düzenledik. Halkımızı davet ettik. Hem şehitlerimizi anmak hem de bu darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı böyle bir program tertipledik. Katılım gösteren vatandaşlarımıza, siyasi parti ve STK temsilcilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Öğlen namazı öncesinde okutulan mevlit sonrasında şehit olanlar için dualar edilirken vatandaşlar ise mevlit şekeri dağıtıldı. Yapılan program öğlen namazının kılınmasının ardından sona erdi.