Van’ın Erciş Devlet Hastanesi’nde 2009 yılında başhekim olarak görev yapan Uzman Doktor Laçin Habibi, Erciş ve Ercişlilerle geçmişe dayanan dostluk bağlarını devam ettiriyor.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde özel bir hastanede görev yapan ve daha sonra buradaki görevinden ayrılan Uzman Doktor Laçin Habibi, evinin eşyalarını Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şubesine hediye etti. Dernek Başkanı A. Hadi Kaya ve üyeleriyle dernek binasında bir araya gelen Uzman Doktor Habibi, Ercişlilerle yıllara dayanan bir gönül bağının bulunduğunu, bu vesile ile Erciş ve Ercişlileri hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. Bölgeden ayrılması nedeniyle evinin eşyalarının büyük bir bölümünü Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şubesine hediye ettiğini de belirten Habibi, ayrıca dernek hesabına da bin TL nakdi yardımda bulunduğunu anlatarak, “Engelli kardeşlerimiz için Erciş’te birçok projem vardı. Ancak, elimizde olmayan nedenlerle bu projelerimizi bir süreliğine askıya almak zorunda kaldık. İnşallah bu projelerimizi ileriki zaman dilimi içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyorum. Bugün burada sizlerle bir araya gelmem, ayrıca benim için büyük bir onur vesilesidir. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağım. Her zaman sizlerin yanında dik duran bir kardeşiniz olduğunu da sakın unutmayınız” dedi.
Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şube Başkanı A. Hadi Kaya ise, Laçin Habibi’yi bedensel engelliler olarak hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. 2011 depreminde büyüğümüz Van’da özel bir hastanede görevde olmasına karşın Erciş’te o zor günümüzde bizlere hep sahip çıktı. Yaptığı yardım ve katkıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vesile ile kendilerine bizleri unutmaması adına bir şükran plaketi sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Plaket takdiminin ardından davetliler ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektiren Uzman Doktor Laçin Habibi, ardından ilçeden ayrıldı.