Van turizminin analizi Güçbirliği Platformu toplantısında ele alındı.
Elite World Van Hotel’de 4’üncüsü düzenlenen Güç Birliği Platformu toplantısında Van turizmi ele alındı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe,Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, kurum müdürleri ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantı, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Bizim Eller Van Türkleri’nin sunumu ile başladı. DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci tarafından Van tanıtımının slayt gösterimi eşliğinde sunulmasının ardından açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili ve Güçbirliği Mütevelli Heyeti Başkanı Beşir Atalay, toplantının Van Turizm Fuar’ı ile aynı gün yapılmasına karar verildiğini belirterek, “Van’da önemli bir turizm faaliyetimiz olacaktı. Turizm fuarımız açılacaktı. Bizde bu toplantımızın özel konusu turizm ve tanıtma olduğu için aynı gün yapalım diye karar verdik. Sabah fuarı açıp ardından toplantımızı yapacaktık. Turizm Bakanımızda katılmış olacaktı. Ancak fuar ertelenmiş oldu. Fakat Güçbirliği Platformu’nun toplantısını ertelemedik” dedi.
Güçbirliği Platformu toplantılarında farklı konuların gündeme alındığını ifade eden Atalay, “Burada aldığımız kararlar da oluyor. Bunun takibini yönetim kurulumuz yapıyor. Bizler de bunları paylaşıyoruz. Sadece gündeme aldığımız konuyu değil toplantımızın ikinci kısmı da gündemdeki ve gündeme getirilebilecek diğer konuları, heyetimizin gündeme getireceği diğer konuları getiriyoruz ya da Van’la ilgili konuşmamız gereken diğer konular gündeme getiriliyor. Neticede bu toplantı da bir bilgilendirme yapmış oluyor. Böylece şehrimizle ilgili her konuyu sizlerle paylaşmış oluyoruz. Bugün bu güzel ilimizin daha iyi tanıtımı, pazarlanması ve turizminin artırılması anlamında neler yapılabilir, bu konuda konuşacak ve bazı kararlar alabileceğiz” ifadelerini kullandı. Toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Van’da birlik ve beraberliğin geliştirilmesi, ortak aklın işletilmesi ve daha yaşanabilir bir şehrin oluşturulması amacıyla güçbirliği toplantılarının düzenlendiğini vurgulayarak, “Bunun altyapının görüşülmesi ve ilimizin sorunlarını ve önceliklerini bir arada belirleme ve bunları hayata geçirme, istişare ortamı için oluşturduğumuz güçbirliği, nihayet 4’üncü toplantısını yapar hale geldi. Toplantıların aksamadan gitmesi de sevindiricidir” dedi.
Turizmin Van için önemli bir sektör olduğunu belirten Taşyapan, “Bütün turizm alanı etkinliklerine sahibiz. Bunları tanıtabilirsek, insanların buraları görmesi, gezmesi ve ekonomiyle katkısını sağlayabilirsek inşallah gelecekteki en parlak sektörlerimizden olacaktır. İnanç turizmden yayla ve doğa turizmine kadar tüm yapılarımız ve değerlerimiz bakımından çok önemli eserlere sahibiz. Bunların daha da zenginleştirilmesi ile turizm önemli bir yere sahip olacaktır. Bu mevcutlarımız adına neler yapabilir, bunlar adına çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra katılımcıların sıkıntı ve görüşlerini dile getirmeleri ile devam etti.