Van’da polis ekipleri tarafından PKK’ya yönelik yaptıkları 13 günlük çalışma neticesinde yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirilirken, 2 Nisan Polis Merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili de 27 kişi gözaltına alındı.
Van Emniyet Müdürlüğü, yaptıkları 13 günlük çalışmalar neticesinde ele geçirdikleri silah ve mühimmatları sergilediler. Bu çalışmalar kapsamında 17 Ağustos 2016 günü 2 Nisan Polis Merkezi Amirliğine ve polisevine yönelik PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 Nisan Polis Merkezi Amirliği binası ile aynı bina üzerinde bulunan polisevi, çevredeki ikametlerde ve işyerlerinde büyük çapta zarar meydana gelmişti. Patlama sebebi ile 2’si polis olmak üzere 4 kişi şehit olmuş, 14 polis, 57 sivil vatandaş olmak üzere toplam 71 kişi yaralanmıştı. Olay sonrası Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda olaydan kısa süre sonra patlatılan aracı 2 Nisan Polisevi önüne getiren örgüt mensubu M.O., yaralı olarak ele geçirilmiş, olay yerinde 1 adet tabanca ve patlama düzenekleri elde edilmişti.
"Van’da etkisiz hale getirilen PKK’lının parmak izleri, Cizre operasyonları esnasında birçok tuzaklı bombalarda bulundu"
Olay sonrası yapılan çalışmalarda, terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen evlere yönelik yapılan operasyonlarda R.D., K.D., T.A. ve C.Ö. isimli şahıslar yakalandı. İlerleyen günlerde yine patlama olayı ile ilgili örgüt mensuplarına yardım yataklık yaptığı tespit edilen 23 şahıs yakalanmış, şahısların sorgu işlemleri halen devam ediyor. Yakalanan şahısların vermiş olduğu bilgiler ve yapılan araştırmalar sonucunda henüz kimlikleri tespit edilemeyen 1’i Suriyeli olduğu değerlendirilen kadın terörist ile bombalı aracı kırsal alandan il merkezine getirdiği tespit edilen ve daha önce Cizre operasyonları esnasında birçok tuzaklı bombada parmak izi bulunan 1’i erkek 2 terörist ölü olarak ele geçirilmişti. Bu çalışmalar devam ederken 18.04 2016 günü 1 polis memurunun şehit edilmesi olayına karıştığı tespit edilen 1 terörist silahı ile birlikte ele geçirildi.
"Polis, 13 günlük çalışması neticesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi"
Bu 13 günlük süre içerisinde yapılan operasyonlar neticesinde 1 adet roketatar silahı, 1 adet EYP, 4 adet anti tank mayını, 38 adet el bombası, 1 adet M-16 uzun namlulu tüfek, 3 adet Kalaşnikof marka silah, 117 adet roket atar sevk fişeği, 17 adet roket atar mühimmatı, 2 bin 645 adet değişik çapta marka fişek, 1 adet tabanca, 1 adet dürbün, 1 adet kütüklük, 2 adet akü, 120 metre kablo, 14 adet şarjör, 1 adet hücum yeleği, 1 adet tüfek, bir miktar bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ele geçirildi.