Van Ticaret Borsası öncülüğünde KOSGEB İl Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliği ile 120 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.
Eğitimler eş zamanlı olarak VASEM, Gevaş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve VANTB’de gerçekleşti. Nurcan İlhan Alparslan, Garip Kızılkaya ile VANTB Genel Sekreteri Tarkan Güven’in eğitmenliğinde gerçekleşen kursların sonunda 120 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası almaya hak kazandı.
Van Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamada, bir ilke imza atarak tek seferde 120 girişimci adayının kendi işlerini kurmalarına giden yolda ilk adım olan sertifikaları almalarına vesile olunduğu belirtildi. Van Ticaret Borsası’nın ilerleyen zamanlarda üyelerine ve Van halkına yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra ‘Temel Muhasebe, Dış Ticaret, Pazarlama Teknikleri’ gibi farklı dallarda da kurslar vereceği belirtilirken, VANTB’nin kendi çalışan kadrosu yetkinliğinde verilecek eğitimler sayesinde prosedürlere takılmadan etkin ve hızlı bir şekilde sürecin devam edeceği ifade edildi.