İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği tarafından Van’da 50 yetim çocuk sünnet ettirildi.
İHH Van Temsilciliği tarafından sünnet organizasyonu kapsamında çocuklardan 35’i Özel Lokman Hekim Van Hastanesi’nde, 15’i ise Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktorlar tarafından sünnet edildi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İHH Van temsilciliği yetkililerinden Mustafa Kızıltaş, İHH’nın himayesinde bulunan çocukların anneleriyle beraber evlerinden alınarak hastanelere getirildiğini belirterek, “Burada uzaman doktorlarımız tarafından çocuklarımızın gerekli muayene, tetkik ve tahlilleri yapıldıktan sonra ameliyatları gerçekleştirildi” dedi.
“Van’da 400 yetim çocuğumuza düzenli yardım çalışması”
Vakıf olarak 46 farklı ülke ve bölgede 85 bin yetim çocuğa hamilik yaptıklarını hatırlatan Kızıltaş, “Bu çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ilimizde de yaklaşık 400 yetim çocuğumuza düzenli yardım çalışması yapıyoruz. Hamisi olduğumuz çocuklardan sünnetsiz olan 50 çocuğu belirledik ve organizasyonumuzu yaptık. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden üroloji doktorları Uzm. Dr Mesut Gül ve Uzm. Dr Abdullah Gül 15 çocuğumuzun sünnetlerinde bize yardımcı oldular. Van’ın gözde ve saygın hastanelerinden olan Özel Lokman Hekim Van Hastanesi de kalan 35 çocuğumuzun sünnetinde bize destek oldu. Bu noktada özellikle hastane Başhekim Opr. Dr. Mesut Pekmez beye, Çocuk Cerrahisi Uzm. Dr. Ahmet Gözen ve Üroloji Uzmanı Dr. Ender Akdemir’ de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”
Yetim çocukların son derece konforlu bir ortamda ve uzman doktorlar tarafından sünnetlerinin yapıldığını Kaydeden Kızıltaş, “Ayrıca hastanelerimiz tarafından yetim çocuklarımıza balonlar ve çiçeklerle süslenmiş özel odalar tahsis edildi. Hayırseverler tarafın getirilen oyuncakları da çocuklarımıza hediye ettik. Kendi hazırlamış olduğumuz hediyelerimiz vardı onları çocuklarımıza verdik. Netice itibarıyla 50 çocuğumuzu yakınlarıyla beraber mutlu bir şekilde hastanelerden taburcu ederek evlerine bıraktık. Bu çalışmamızda bize yardımcı olan ve özel gayret gösteren doktorlarımıza ve Lokman Hekim Hastanesi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.