Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından "AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi (Enhancing Turkey’s Participation in EU Programmes)” projesi kapsamında Van’da çalıştay düzenlendi.
Double Tree By Hilton Van Hotel’de düzenlenen çalıştaya özel sektör, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve sivil toplumdan çok sayıda temsilci katıldı. AB programlarının potansiyel faydalanıcılara tanıtıldığı çalıştayda, ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) ve İstihdam ve Sosyal Yenilik (EaSI) Programları hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Sosyal, Bölgesel ve Yenilikçi Politikalar Başkanı Kayhan Özüm, proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
AB Programları Projesi ile programlara katılım sağlayan ülkelerin vatandaşlarına, işletmelerine, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına farklı politika alanlarında destek sağlarken, programlara katılımın güçlendirilmesiyle vatandaşların, araştırmacıların, KOBİ’lerin, üniversitelerin ve belediyelerin hem Avrupa çapında oluşturulan toplamda 97 milyar Euro’luk kaynağa erişimi hem de ilgili alanlarda tecrübe sahibi kurumlarla işbirliği yapma imkânlarının geliştirilmesi hedefleniliyor.
AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’nin 24 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da yapılacak bir konferans ile sona ereceği belirtildi.