Van’da Akdamar Ajans tarafından ’Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın’ sloganı ile kurulan stant, Ramazan bayramı nedeniyle yoksulları ve mültecileri sevindirdi.
Beşyol Meydanı’nda kurulan stant, özellikle kış aylarında kurulduğu için “Dolabında durmasın, sokakları ısıtsın” sloganı taşıyan stant yaz aylarında da devam etti. Bayram dolayısıyla birçok hayırsever evde kullanmadıkları ya da yoksulları sevindirmek için aldıkları elbiseleri dolaba asarken, özellikle Suriyeli mülteciler ile muhtaç aileler burada ihtiyaçlarına göre kıyafet aldı.
“Sokakları ısıtsın diye kuruldu bayramda yoksulları sevindirdi”
İHA Muhabirine konuşan Bayram Gündoğdu adlı hayırsever, “Bu uygulama çok faydalı oldu. Bizler de işimize yaramayan kıyafetleri getirip buraya bıraktık. Burada gerçek ihtiyaç sahipleri gelip alıyor. Gaye vatandaşların ihtiyaçlarına ulaşmasıdır. İnşallah bu bayram vatanımıza, milletimize ve bölgemize hayırlar getirir. Fakir fukaranın da yüzü güler diye temenni ediyorum” dedi.
İsmini vermek istemeyen Siirt’in Eruh ilçesi nüfusuna kayıtlı olan bir vatandaş da ihtiyacı olduğu kıyafetleri burada temin ettiğini belirterek, “6 tane çocuğum var. Bir yerde gece bekçiliği yapıyorum. Kirada olduğum için çocuklarıma bir şey alamadım en azından burada ihtiyaçlarımı temin etmeye çalışıyorum. Allah sebep olan herkesten razı olsun” diye konuştu.
Kış aylarında kurulan stant ile özellikle sokakta kalan ve yoksul vatandaşların giyim ihtiyacının karşılanması hedefleniyordu.