Van’da, darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine çocuktan yaşlısına kadar herkes destek vermeye devam ediyor.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Beşyol Meydanı’nda başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor. Düzenlenen programa AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti merkez ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, önceki gün akşam saatlerinden itibaren çok olağan koşullar altında olağan şeyler yaşadıklarını ifade ederek, “Dünyada belki de örneğinin hiç rastlanmamış bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Ama Allah’a hamd olsun o saatten itibaren hemşerilerimizin hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem hükümetimize vermiş olduğu destek sayesinde bu darbe inşallah püskürtüldü ve herhangi bir aksilik olmadan da inşallah nihayete erdirilmiş olacak. Daha önceki dönemlerde hep şunu söyledik. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı bugün Türkiye Suriyeleşmiş olacaktı. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Türkiye Mısırlaşmış olacaktı. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Türkiye Iraklaşmış olacaktı. O akşam saate kadar yaşadığımız bütün hadiseler ortaya koymuş olduğumuz bu tezin ne kadar gerçekçi bir tez olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Ve Allah’a hamd olsun bu darbe girişimi karşısında dimdik bir şekilde ayakta duran bir dünya lideri var ve o dünya liderinin arkasından yürüyen bir halk topluluğu, bir teşkilat var” dedi.
Türkiye’nin güçlenmeye devam ettiği sürece düşmanlarının da artmaya devam edeceğini kaydeden Kayatürk , “Türkiye gibi tarihi kökleri olan bir ülkenin elbette ki büyük liderlere sahip olması lazım. Özellikle son 15 yılda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ortaya koyduğumuz bütün atılımlar dünyayı ürkütüyor olabilir ama kusura bakmasınlar ürkütmeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde dünya ürkmeye devam edecek bunun da özellikle bir kere daha altını çiziyorum” şeklinde konuştu.
Kayatürk konuşmasının devamında ise şunları kaydetti:
“Bu hadise başladığı andan itibaren hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün siyasi partilerin ortak bir tavır aldığını gördük. Burada hiçbir şekilde siyaset yapmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyet Halk Partililere de Milliyetçi Hareket Partililere de diğer siyasi partililere de ve onlara oy veren dostlara arkadaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyorum. Alınmış olunan bu tutum milli iradenin hakim kılınması için alınacak olan bir tutumdur, alınmış olan bu tutum demokrasinin hakim kılınması için alınmış olan bir tutumdur. Dolayısıyla millet yetki verdiği insanlara sahip çıkmıştır sahip çıkmaya da devam edecektir.”
Güvenlik güçlerine, polise, askere bir kez daha yürekten teşekkür eden Kayatürk , “Asker hiçbir zaman bizim düşmanımız olmamıştır. Mehmetçik, bizim dostumuzdur. Mehmetçik, bu alandaki kalabalıkların içerisinden çıkmıştır. Mehmetçik, bizim kardeşimizdir ama Mehmetçiğin içerisine yerleşerek özellikle uluslararası aktörlerle işbirliği yaparak Türkiye’yi devirmeye çalışan, Türkiye’nin dünya liderini devirmeye çalışanlarla da amansız mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda desteğinizi esirgemeyeceğinizi de görüyoruz. Bu akşam saat 02.30’da buradan gerçek mesajını bütün Türkiye’ye ve Dünyaya haykıracaktır diyorum. Sizleri Allaha emanet ediyorum. Van dünya tarihinde hep ilklere imza atmıştır” şeklinde sözlerini tamamladı.
Gördüğü kalabalık karşısında duydu dolu anlar yaşayan Kayatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettikten sonra oradan ayrıldı.