Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, birçok okulun yanı sıra FETÖ’den devredilen binaların da imam hatip okullarına dönüştürüldüğünü ve talebin karşılanması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Başkanı Faruk Tasan, Okul Müdürü Gültekin Çınar ve okul aile birliği yönetimi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin’i makamında ziyaret etti. Okulun mevcut fiziki yapısı ve imam hatiplere olan yoğun ilgiden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile görüşen Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği, bazı konularda yardım talebinde bulundular.
Okulun fiziki durumundan ve öğrenci sayısından haberdar olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, temel noktanın okullaşma oranının yükseltilmesi ve kaliteli eğitim verilmesini sağlamak olduğunu dile getirerek, bu konuda yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Özellikle Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulunun fiziki anlamda yetersiz olduğunu belirten Kırekin, hemen yanında eğitim öğretim verilen İlknur Ilıcalı İlk ve Ortaokulunun Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokuluna İlknur Ilıcalı isminin sabit kalması şartıyla dönüştürüleceğini söyledi. İlknur Ilıcalı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin Rekabet İlk ve Ortaokulunun yanında yapılan 32 derslikli okula transferinin yapılacağını belirten Kırekin, “Her ilde olduğu gibi Van’da da imam hatiplere yoğun ilgi var. Özellikle son dönemde FETÖ’den devredilen okullarda imam hatip okullara dönüştürüldü. İmam hatip ortaokulu oranları henüz istenilen düzeyde değil. Şu anda İpekyolu ilçemizde yüzde sekizlik bir oran var. Önümüzdeki dönem bir dönüşüm yaparsak, bunu yüzde ona yükseltmeyi düşünüyoruz. Diğer ilçelerimizde de bu yönde çalışmalar yürütmekteyiz. Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliğine ve okul idarecilerine bizimle işbirliği içinde oldukları için teşekkür ediyoruz. Eğitim sorunlarına bu kadar yakından ilgilendiklerini görmek bizi memnun etti. Amacımız zaten eğitim sistemine velileri, aileleri daha çok katmaktır. Bundan dolayı gösterdikleri hassasiyet için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.