Van Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Yeşil OSB, Yeşil KSS" projesi kapsamında Van Küçük Sanayi Sitesi (KSS) ile Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) fidan dikimi yapıldı.
Açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürü Nevzat Gün, Küçük Sanayi Sitesine (KSS) 850 fidan diktiklerini belirterek, OSB’de ise 3 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi. Van Valiliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Siteleri ile birlikte bir protokol imzaladıklarını belirten Müdür Gün, “Protokol çerçevesinde iş bölümü yaptık. Ağaçların tedariki, sulanması, bakımı ve korunması konusunda çalışmalarımızı yaptık. Bu kapsamda küçük sanayi sitesine 850 fidan dikimi yaptık. Organize sanayi bölgesinde de fidan dikmeye başladık. OSB için 3 bin ağaç hedefimiz var. Merkezdeki küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgesi bittikten sonra, ilçelerimizde de fidan dikimleri yapacağız. Amacımız yeşil OSB, yeşil KSS’dir. Bu slogan kapsamında fidan dikimleri yapıyoruz" dedi.
“Amacımız yeşil bir OSB ve yeşil bir KSS’dir”
Kırsal alanlarda dikilen fidanların zamanla koruduğunu ifade eden Gün "Biz daha çok orman tarzında bir çalışma ile kırsal alanlara ağaçta dikmek istedik. Ancak bunun bakımı ve korunması zor olması nedeniyle şu anda OSB ve KSS’de ağaç dikimleri yapıyoruz. Dikmiş olduğumuz fidanları da Bir Fidan Bir Umut Derneği bizler için gönderiyor. Bu anlamda kendilerine de teşekkür ediyoruz. Amacımız yeşil bir OSB ve yeşil bir KSS’dir” diye konuştu.