İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından hafta sonu Van’da düzenlenen uçurtma şenliği ve piknikte, 70 yetim çocuk gönüllerince zaman geçirdiler.
Van’da İHH tarafından Ramazan ayı öncesi 70 yetim çocuğa yönelik düzenlenen piknik, çuval yarışı, halat çekme, koşu yarışı ve uçurtma şenliği etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. İHH gönüllüleriyle birlikte eğlenen yetim çocukların sevinci ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Güzel ve anlamlı etkinliğe katılan Van İHH yetkilisi İbrahim Cinkılıç, yetimlerin Rahman’ın emaneti olduğunu belirterek, “Yani kutsal emanettirler. Bizler yetim olan bir peygamberin ümmetiyiz. Türkiye ve dünyanın her yerindeki yetimler bizim gönlümüzün efendisidir. Bu nedenle yıl boyu yetimlerle ilgili değişik faaliyetler, çalışmalar yaparız. Biz diyoruz ki ‘Yetim Gülerse Dünya Güler.’ Yetimleri güldürmek için elimizden geleni esirgemiyoruz. Van genelinde 325 yetime düzenli, bin civarında yetime de dönemsel olarak maddi yardım yapıyoruz. Onları üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya ve kendi hayatlarını kuruncaya kadar destekliyoruz. Önümüzdeki günlerde yetim kardeşlerimize kıyafet dağıtımı yapacağız, onlara özel hazırlanmış 750 adet Ramazan çocuk kumanyaları dağıtacağız. Yine karnesi ile takdir alanlara değişik hediyelerimiz olacak. İHH olarak sadece yetimler değil; düşkün, mazlum, mağdur, muhtaç kadın, çocuk, zulme uğrayan her kim varsa bizlerin derdidir, gönül sızımızdır. Bu nedenle bizim tek gayemiz, Allah’ın rızasını kazanmaktır. Bu bazen bir hayat kurtarmak, bazen zulme ‘hayır’ diyebilmek, bazen bir esirin hür olmasını sağlamak, bazen bir fakiri doyurmak, susuz bir Afrika toprağında yerin altından su çıkarmak, bazen de bugünde buluştuğumuz etkinlikte görüldüğü üzere yetimlerin yüzünde bir tebessüm olabilmektir. İHH ailesi olarak bugün ki duamız tüm dünya çocukları ve yetimleri için, çocukların hayalleri vurulmasın, uçurtmalar gibi hayalleri de uçuşsun. Her daim yüzlerinden tebessüm eksik olmasın’’ diye konuştu.
İHH’nın düzenlediği uçurtma şenliğinde gökyüzüne uçurtmalarını bırakan çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Etkinlik, yemek ve çay ikramından sonra son buldu.