Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tahsis edilen engelli otobüsüyle Van’daki engelli sporcular müsabakalara daha rahat gidebiliyor.
Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Engelleri Aşıyoruz Projesi’ kapsamında Van’a hibe edilen engelli otobüsü ile spor aktivitelerine giden Vanlı engelliler, kendileri için tahsis edilen engelli otobüsü ile birçok zorluğu aşıyor. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibe edilen engelli otobüsünün kentteki engellilere hizmet vermeye devam ettiğini belirterek, “Her gün rutin programlar dahilinde bütün engelli gruplarımızı otobüsümüzle spor tesislerine taşıyoruz. Görme, bedensel ve işitme engellilerimize, hem müsabakalara yönelik hem de antrenmanlara yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda bu otobüsü ilimize kazandıran Bakanlığımız ve bütün bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyor, otobüsümüzün hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.
2015 yılında kendileri için tahsis edilen engelli otobüsü sayesinde 2016-2017 sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi antrenmanlarına başladıklarını ifade eden Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara ise, daha önce engellilerin spor yapma ve evlerinden çıkma sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “Bize tahsis edilen otobüs sayesinde engellilerimiz, hem spora hem de evlerinden çıkıp hayata daha çok motive oluyorlar. Evlerinden çıkamayan engellilerimiz, spor yaparak hayata tutunurlar” diye konuştu.
Şu anda 40 lisanslı sporcularının olduğunu ve hedeflerinin milli takıma sporcu göndermek olduğunu ifade eden Baykara, “Şu anda tekerlekli sandalye basketbol takımımızda 15, diğer branşlarda ise 25 olmak üzere 40 lisanslı sporcumuz var. Ülkemiz yaklaşık 10 gün önce biten Paralimpik Oyunları’nda başarılı dereceler aldı. Neden ilimizden de milli sporcular çıkmasın? İlimizi en güzel şekilde temsil etmesin? İnşallah Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün açmış olduğu bu tesislerle bizler daha çok aktif sporcu yetiştiririz” ifadelerini kullandı.
Kendilerine ait tesislerin depremde yıkıldığını ve bunun sıkıntısını yaşadıklarını dile getiren Baykara, “Şu anda engellilerimiz, Genlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleriyle Olimpik Yüzme Havuzu ve Edremit ilçemizdeki Gençlik Merkezi Havuzunu kullanıyorlar. Ben bu kapsamda bizlere destek çıkan ve her zaman kapılarını bize açan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç’a teşekkür ediyorum” dedi.
6 Nokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Mahir Tam da, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Bedensel engelli Önder Yuka ise, daha önce halk otobüsleri ile antrenmanlara gittiklerini, ancak iniş ve binişlerde zorluk çektiklerini belirterek, “Halk otobüsleri çok kalabalık olduğu için rahat edemiyorduk. Ayrıca otobüsler dolu olduğu için çoğu zaman yollarda alınmıyorduk. Şimdi ise aracımız var. Onunla rahatlıkla her yere gidebiliyoruz” dedi.