Van merkez İskele Caddesi üzerinde bulunan Lavaşçı Baba Fırını çalışanları, Ramazan ayı dolayıyla ‘askıda ekmek’ uygulaması başlattı.
Osmanlı döneminden gelen ‘askıda ekmek’ geleneğini devam ettirmek istediklerini belirten fırın çalışanlarından Haluk Enver, mübarek Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Haluk Enver, “Burada hayırsever müşterilerimizin verdiği ücret karşılığında askıya ekmek bırakıyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlarımız da ihtiyacı olduğu kadar burada emek alabiliyor. Burada Ramazan ayı boyunca biz bu askı uygulamasını devam ettirmeyi planlıyoruz. Van’da bulunan diğer fırıncı arkadaşlarımızı da bu uygulamaya destek vermeye davet ediyoruz. Bu çalışmamız ekmek alamayan muhtaç vatandaşlarımıza yöneliktir. Batı illerinde de benzer uygulamalar var. Biz burada da olmasını istedik. Birçok muhtaç insanımız da mevcuttur. Bu insanlarımıza da bir katkımız olsun istiyoruz. Bunu inşallah Ramazan ayı boyunca devam ettireceğiz. Diğer fırıncı arkadaşlarımız da uygulamamıza katılırlarsa, inşallah bunu yılın 12 ayına yayarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.
Uygulama kapsamında hayırsever vatandaşlar askıya ekmek bırakırken muhtaç vatandaşlar ise ihtiyaçlarına göre buradan ekmek alabiliyorlar.