Van Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) ile Van Gıdacılar ve İş Adamları Derneği (VAGİAD) yöneticileri sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya geldi.
‘Yereli Tercih Et Şehrin Kazansın’ kampanyası kapsamında bir araya gelen pekende ve toptancı esnafı sorunlarını tartışarak ortak çözüm yoluna gitti. Burada açıklamalarda bulunan PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan, “Buradaki amacımız bizlerle vatandaş arasındaki ikinci kişileri kaldırmaktır. Bunu başardıktan sonra inşallah beraber çok yol kat edeceğiz. Toptancılar olarak da hepinizin kaderi aynıdır. Yüksekova’da yaşanan olaylardan bizler gibi sizler de etkileniyoruz. Burada birbirimiz kırmadan sorunlarımızı tartışalım ve ortak bir çözüm yoluna gidelim. Bu yaparken de büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanacağız. Genç kardeşlerimizin de sinerjilerinden inşallah faydalanacağız. Bizleri kırmadığınız ve buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
“PERAKENDECİLERLE TOPTANCILAR BİR ZİNCİRİN HALKALARI GİBİDİR”
Daha sonra söz alan Van Gıdacılar ve İş Adamları Derneği (VAGİAD) Yönetim kurulu Başkanı Veysel Dikici, “Buradaki arkadaşlarımız çok aktif bir sektörü temsil etmektedirler. Gıda sektörü çok önem arz eden bir sektördür. Bizler perakendecilerle toptancılar olarak bir zincirin halkalarıyız. Yerelin amacı ilin ekonomisine katkı sağlamaktır. Burada da toptancı ve perakendeci aynı çizgi çerçevesinde birbirlerine destek vermelidir. Serbest piyasa ekonomilerinde artık ulusal firmalar ciddi anlamda büyüyorlar. Van ilinde günlük milyonlarca lirayı İstanbul ya da Ankara’daki hesaplarına aktarıyorlar. Bunların cüzi bir istihdam dışında ilimize hiçbir katkıları yoktur. Ancak yerli marketlerimiz ilimiz ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Bizler kendimiz gözden geçirmeli ve halkı yanımıza almalıyız” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan PERDER Başkan Yardımcısı Mahir Alıcı ise, “Bizler isim vermeden yereli destekledik ve yereli tercih ettik. Bizler bunu sadece kendimiz için yapmıyoruz. Sizler güçlenince bizler de güçleniyoruz. Sizler zayıflanınca bizler zayıflıyoruz. Biliyorsunuz iki deprem yaşadık. Ayrıca bölgede yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı kimi sorunlar yaşıyoruz. Bu nedenle de yaptığımız reklamlarla halkımızı uyandırmak istedik” dedi.
Buluşma karşılıklı sorunların tartışılması ve çözüm önerileriyle son buldu.