Van merkez Tuşba Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından "Dünya yetimler günü" münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde yetim aileler bir araya geldi.
Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından İskele Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Bekiroğlu, İHH Van şubesi yetkilileri ile yetim aileler katıldı. Burada yetim bir aileyle iftar açan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı konuşmada her zaman yetimlerin yanında olduklarını ifade ederek, “Sadece Ramazanların 15’inde değil her an yetim kardeşlerimizin yanındayız, yetim kardeşlerimizle birlikte faaliyetler ve programlar gerçekleştiriyoruz. Hepinizin huzurunda İHH temsilcilerini, şube başkanlarını ve emek veren kardeşlerimizi canı gönülden tebrik etmek istiyorum. Öyle bir peygamberin ümmetiyiz ki; yetim doğdu yetim olarak yetişti. Bizler hamdolsun ümmetinin yetimine sahip çıkıyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyorlar ki ‘Cennete yetimle aramızda işaret parmağımla başparmağım arasında ki mesafe kadar mesafe var’ bu hadis yetimleri anlatmaya yetiyor” dedi.
“TÜM MÜSLÜMANLARI YETİM ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Daha sonra konuşan İHH Van yetkilisi İshak Seyitoğlu da Ramazan ayının mübarek bir ay olduğuna işaret ederek, “Bu ay Müslümanların kurtuluşu için son derece önemlidir. Onun için tüm Müslümanlarını bu fırsatı değerlendirerek yetim çocuklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Yetime sahip çıkmanın önemli bir dini vecibe olduğunu biliyoruz. Hem Kuran-ı Kerimde hem de peygamber efendimizin hadislerinde yetime sahip çıkılması teşvik ediliyor. Savaş, yoksulluk ve tabii afetler dünyanın neresinde yaşanıyorsa din, dil, ırk farkı gözetmeksizin İHH’nın orada hazır bulunduğunu bu zor durumdaki insanlara el uzattığını ve insanların yaralarını sarmaya çalıştığını hamd olsun gururla izliyoruz” dedi.
İHH’nın müracaatı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından her yıl Ramazan ayının 15. gününün "dünya yetimler günü" olarak ilan edildiğini aktaran Seyitoğlu, “Bizler de bu gün bu vesilesiyle Van’daki yetim ailelerimizi yani sizleri iftarda buluşturduk. Bu vesileyle sizlerin bizim için ne kadar kıymetli olduğunuzu ifade etmek istedik” diye konuştu.
Yaklaşık olarak 700 kişinin katıldığı iftar programı İHH Van şubesi tarafından düzenlenen Kuran’ı Kerim meal yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.