Van merkez İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Fevzi geyik Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Mahmut Kipici, 10 yılda birçok başarıya imza attı.
Yaklaşık 10 yıl önce tayini çıktığı Van’ın Varoş okullarından biri olan Fevzi Geyik İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başlayan Mahmut Kipici’nin tek amacı varoş bir mahallenin çocuklarını çevre ortamından uzaklaştırıp sporla tanıştırmak. İlk önce erkek futbol takımı kuran Kipçi, Van ve Türkiye genelinde başarıdan başarıya koşarken, bunun yanı sıra zor bir işe imza atmayı başardı. Zorluklara rağmen kız futbol takını kuran Kipici, Van ve bölge şampiyonalarında birçok başarıya imza attı. Kız ve erkek futbol takımları ile adını duyuran Kipici, emek verdiği 10 yılda futbolda yıldızlar ve küçükler de 16 Van birinciliği elde etti. Katıldığı bölge maçlarında ise hep Van’a birincilikle dönenen Kipici’nin ekibi, Türkiye finallerinde ise 90’in üzerine takımın katılımın zorlu rakipleri arasında hep ilk 10 takımın içine girmeyi başardı. Şimdi gideceği bölge maçlarında Ankara, Adana ve Konya takımları ile maç yapacak. Geçen yıl spor lisesine 5 öğrenci kazandıran Kipici, memleketi Iğdır’da da açtığı parasız beden eğitimi kurslarında 126 öğrenciyi beden eğitim öğretmenliği kazandırdı.
Vanlı olmadığı halde 10 yıldır Van’da görev yapan Kipici, futbolun dışında geçen sene okuldaki diğer öğretmenlerin desteği ile bocce Van birinciliği elde etti. İpekyolu Kaymakamlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen okuldaki futbolculara 30 adet idman eşofman ve ayakkabı dağıttı. Kendisine sürekli destek veren Van Valisi, İpekyolu Kaymakamı ve Van Milli Eğitim Müdürü’ne de teşekkür etmeyi unutmadı.