Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan dayanışmasını bu yıl da sürdürerek bünyesindeki 120’yi aşkın üyeye Ramazan hediyesi gönderdi.
Her yıl geleneksel hale getirdiği Ramazan dayanışmasını bu yılda devam ettiren VGC, bünyesindeki 120 üyeye Ramazan kumanyası gönderdi. Hazırladığı Ramazan paketlerini kargo ile cemiyete bağlı üyelere gönderen VGC, ayrıca önemli gün ve haftaları da unutmayarak, üyelerin takdirini topluyor. Amaçlarının her zaman üyelerin haklarını korumak kadar, sıkıntılı zamanlarında da üyelerin yanında yer aldıklarını hissettirmek olduğunu belirten Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Sevinç, "Yönetim olarak son birkaç yıldan beridir üyelerimize Ramazan ayının maneviyatını yansıtan ve aramızdaki dayanışmanın örneği olarak Ramazan paketi gönderiyoruz. Buradaki amacımız, bu manevi ayda Ramazan’ı hatırlatan bir hediye sunmak, aynı zamanda cemiyetimiz üyeleri arasında bir birliktelik, bir dayanışma yaşatmaktır" dedi.
Gönderilen Ramazan paketlerinin içine bir de mesaj bıraktıklarını ifade eden Sevinç, "Son birkaç yıldır kapısına kadar gelen hediyeyi alan birçok üyemiz, bizi arayarak minnettarlıklarını iletiyorlar. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu vesileyle kargoların ulaşmasında verdikleri katkılarından dolayı Aras Kargo YYÜ Şubesi’ne teşekkür ediyor, tüm üyelerimizin ve Müslüman aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
“Birlikteliğimizi sağlamaya devam edeceğiz”
VGC olarak önemli bir temsiliyet yüklendiklerini de kaydeden Başkan Sevinç, “Ciddi bir misyon yüklendiğimizin farkındayız. Sadece Ramazan ayında değil her daim sağlamamız gereken bir birliktelik var. Ramazan bu aylardan, bu zamanlardan sadece birisi. Ramazan’da sunulan bir hediye ile üyelerimiz ile temas kuruyoruz. Farklı zamanlarda ise gerek bir araya gelerek, gerek onları misafir ederek bunu sağlıyoruz. Zor bir dönemden geçiyor, zor bir bölgede görev yapıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Biz Vanlı gazetecilerin de hiç şüphesiz birlikteliği en üst seviyede tutması gereken bir dönemdir bu. İşini yapmak için mücadele veren gazetecilerimizi her şartta kollamak ile birlikte cemiyet olarak, Van’da gazetecilik etiğinin hakim olması anlamında da önemli mücadeleler veriyoruz. İnşallah bundan sonra da gazeteciler ile ilgili çalışmalarımızı ve uğraşlarımızı aralıksız sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.