Van Valiliği ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü ortaklığında, Valilik AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen, ‘Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Projesi’ tamamlandı.
Projenin tamamlanmasının ardından, AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ali Kılıçer, Proje Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Galina Rizova, Proje Uzmanı Duygu Gürman ve Proje Yöneticisi Eylem Kaçan, Vali İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret ederek, projeye yönelik desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Ziyarette, Proje Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Rizova tarafından Vali Taşyapan’a, yaklaşık bir yıl süren proje süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı. İlimizde yerinden edilmiş kişilerin ekonomik ve sosyal entegrasyonu için hayata geçirilen projenin oldukça başarılı ve faydalı şekilde tamamlandığını belirten Rizova, Vali Taşyapan’a projeye olan katkılarına teşekkür niteliğinde bir plaket takdim etti.
Vali Taşyapan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilerek, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projenin, yerinden edilmiş kişilerin temel hizmetlere erişimleri, sosyal ve ekonomik şartlarının ve kapasitelerinin geliştirilmesi, mesleki eğitimlerden geçirilerek istihdam edilmeleri adına çok yararlı olduğuna inandığını söyledi.
Vali İbrahim Taşyapan, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu güzel projeden yararlananlara da bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.