Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını yazılı bir açıklama ile kınadı.
YYÜ Senatosu’ndan konu ile yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen vahşi terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet; yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Bu vahşi katliamı, tüm terör saldırılarını, teröre yardım ve yataklık edenleri, teröre kucak açanları nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Vahşi terör saldırısı bir kez daha göstermiştir ki bütün insanlık tehdit altındadır. Terör, ülke, din, ırk, millet, sivil, asker, çoluk çocuk, genç yaşlı ayrımı yapmaksızın küresel bir kurşun gibi dünyanın dört bir tarafında patlamaktadır. Bir gün Amerika’da bir gün Fransa’da bir gün Irak’ta bir gün Brüksel’de patlayan canlı bombaların veya herhangi bir terör eyleminin nerede ve ne zaman karşımıza çıkacağını artık kestirmek zordur. Canlı bombaları veya terörist eylemleri sadece Türkiye’nin veya Ortadoğu’nun meselesi olarak görenler büyük bir yanılgı içinde olduklarını idrak etmeye başlamışlardır. Terör artık küresel bir sorundur ve belli bir yere münhasır değildir. Bu vesile ile tüm devletler teröre karşı ittifak ederek ortak bir akıl yürütmek ve çözüm üretmek zorundadırlar. Dünyanın herhangi bir bölgesinde meydana gelen bu ve diğer tüm terör eylemlerine bütün dünya yekvücut olarak karşı durmalı, “senin veya benim teröristim” gibi insanlığın, aklın ve mantığın asla kabul edemeyeceği çıkarcı, pragmatik tutum ve davranışlardan derhal vaz geçilmelidir. Terör artık kürsel bir sorundur ve bir bumerang gibi ona vesile olan veya terörden fayda umanları günü geldiğinde vurmaktan kaçınmamaktadır” denildi.
Açıklamanın devamında ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yıllardır bütün terör eylemlerine karşı her türlü direnci ve dirayeti göstererek terörü yok etme noktasında kararlı ve istikrarlı duruşundan asla vaz geçmemiş; bütün terör eylemlerini şiddetle ve nefretle kınamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok yetkili ağızdan dünyayı teröre karşı ortak hareket etme noktasında sürekli uyarmıştır. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve yurttaşları olarak birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, asla ümitsizliğe kapılmadan, kardeşlik ve yurttaşlık bilincini kaybetmeden dün olduğu gibi bugün de tüm terörist eylemlere karşı direnmeye ve bütün terörist eylemleri şiddetle ve nefretle kınamaya devam edeceğiz. Ancak dünya artık Türkiye’ye kulak vermelidir. Teröre karşı birlik olunmalıdır. Teröre karşı ortak akıl yürütülmeli ve “insanlık” şiarında bir araya gelinmelidir. Terörün kaynakları kurutulmalı ve hangi terörist grup olursa olsun ayırt edilmeksizin hep beraber mücadele edilmelidir. Unutulmamalıdır ki bugün terör karşısında müttefik olmayanlar yarın hezimete uğramaktan kurtulamayacaklardır” denildi.