Van’ın Çatak Devlet Hastanesi Aile Hekimliğinde faailet gösteren ve çocuk hastaların yattığı bölümlerin duvarları Yüzüncü Yıl Üniversite (YYÜ) öğrencileri tarafından güzelleştirildi.
Yeni yapılan Çatak Devlet Hastanes’inde Başhemşir olarak görev yapan Savaş Özsayın YYÜ Görsel Sanatlar Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fatma Tırak ile görüşerek Aile Hekimliğinde yatan çocuk hastaların bulunduğu alanlarda çalışma yapmalarını istedi. Tırak ve çeşitli bölümlerde okuyan 13 öğrenci arkadaşı hafta sonları Çatak ilçesine gelerek hastane duvarlarını rengarenk boyayıp çocuklarla eğlenceli vakit geçirdi. Gurup adına konuşan YYÜ Güzel Sanatlar 4. Sınıf öğrencisi Fatma Tırak konuşmasında; "Bugün burada çocuklar için yapmış olduğumuz çalışmalar çocukların hastaneyi sevmeleri, korku ve endişelerini en az seviyeye indirmeleri içindi. Onların hayallerini süsleyen çizgi film karakterlerini arkadaşlarımız ile birlikte çizdik. Çalışmalarımız sonunda gördük ki çocuklar çok sevindi. Onların sevinçleri mutluluğu elbette ki bizleri de çok mutlu etti. Bizimle yakından ilgilenen Çatak Devlet Hastanesi Müdürü Necip Eraslan ve yakın arkadaşım Başhemşir Savaş Özsayın başta olmak üzere yardım eden çocuklara ve hasta yakınlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Çatak Devlet Hastanesi Başhekimi İbrahim Çalışkan; "Öğrencilerin hafta sonlarını bize ayırıp çocuklar için yapmış oldukları bu güzel çalışmalar bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen gönüllü öğrenci arkadaşlarımıza ve Başhemşir’imiz Savaş Özsayın’a teşekkür ederim" dedi.