Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Tuşba Belediyesi ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa oluşturduğu ‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında 2’inci dönem mezunları için tören yapıldı.
YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde “Anne Üniversitesi 2’inci Dönem Mezunları Diploma Töreni” düzenlendi. Törende Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu kısa birer konuşma yaparak anneleri kutladı. Törende bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bu dönem mezun olan annelere seslenerek, “Döneminiz çokta isabetli bir zamana denk geldi. 2015-2016 mezuniyet törenlerimizin olduğu bir dönemde gerçekleştiriyoruz bu töreni. Bugün aynı zamanda ziraat fakültemizin de mezuniyet törenini yaptık. Hem bu açıdan önemli hem de anneler günü haftasına denk gelmesi açısından isabetli bir dönem oldu. Bir ay gibi zaman zarfında üniversiteye gelip derslere girdiniz, üniversiteyi gezdiniz. Diğer öğrencilerimizin de yaptığı budur. Gördük ki bu anne üniversitesi kapsamında verilmek istenen her şeyi almışsınız. Bu bir üniversite annelerle buluşuyor programıydı. Ben her iki programında planlanmasında, kurgulanmasında, projelendirilmesinde emeği geçen başta Ahmet Yayla şahsında destek sunan diğer akademisyenlere, proje ortağı olan Tuşba Belediyesi Başkanı ve ekibine, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu projeler ortak olunca çok daha anlamlı ve yararlı oluyor” şeklinde konuştu.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise annelerin gününü kutlayarak, “Ellerinden öpüyorum bütün annelerin. Kolay değil gerçekten anne olup evlat yetiştirmek. Üniversitemizin destekleri ile çok kıymetli hocalarımızın verdikleri katkılar ile bugün anne üniversitemizin 2’inci dönem mezuniyetini gerçekleştiriyoruz. Yani birinci dönem kep atan annelerimizin yerine şimdi 2’inci dönem kayıt yapan annelerimizi görüyoruz. Çok kıymetli rektörümle sabah ziraat fakültesinin mezuniyet törenine katıldık inanın siz onlardan daha heyecanlısınız, onların anne ve babaları gelmişti, aileleri vardı. Tabi onlar 4 yıl büyük bir emek verdiler. Onlar üniversite sınavından sonra hocalarımızdan dersler aldılar. Yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen hamd olsun onların mezuniyetlerini hocamla birlikte gerekleştirdik. Ve emeklerinin karşılığı olan mezuniyet belgelerini verdik. Şimdi sizlerinde hak ettiği ve gerçekten alın terinizle dersleri takip ederek hak ettiğiniz bu mezuniyet belgelerinizi vereceğiz. Bu bağlamda YYÜ Rektörüm sayın Peyami Battal’a ve saygı değer hocalarımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum onların destekleri ile biz bunları gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diler, mezuniyetinizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından annelere mezuniyet belgeleri protokol tarafından verilirken tören tolu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Törene AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ SKSD Dair Başkanı Kemal Demir, anneler, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.