VAN (İHA) – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Birlik ve beraberlik, ülkemizde bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir olgudur” dedi.
YYÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından spor salonunda bu yıl ikincisi düzenlenen Birlik ve Beraberlik Günü, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren öğrencilerle başarılı antrenör ve yöneticilere ödüllerinin verilmesiyle başladı. Etkinlikte konuşan Peyami Battal, "Birlik, beraberlik adına bir etkinlik düzenlendi. Sizlerle beraber olmak bize de mutluluk veriyor. Birlik ve beraberlik, ülkemizde bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu bir olgudur. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Bu kapsamda etkinliği düzenlediği için başta sayın müdürümüz, müdür yardımcımız ve bütün akademik ile idari personelimize teşekkür ediyorum. Yüksek okulumuz bize, üniversitemiz dışındaki etkinliklerde temsil edip oralarda bize önemli dereceler getirmesinden dolayı çok önemli bir katkı sunmaktadır" dedi.
BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Selçuk ise, "Toplumsal dayanışma, birlik, beraberlik ve fedakarlık ruhu ile bezenmiş, hoşgörülü, affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısaca insani değerleri yaşamında uygulayan gençler tarafından sağlanacaktır. Açık fikirliliği geliştirin ki sevginiz genişlesin. Birlik ancak sevginin gelişmesiyle elde edilebilir. Toplum düzeni birlik ve beraberlikle sağlanır. Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte başarıdır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik gösterisi, BESYO müzik grubunun konseri, ritim ve dans gösterisi, hediye çekilişi, pilav ve çiğ köfte ikramı yapıldı.
Programa YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik, fakülte dekanları, akademisyen ve öğrenciler katıldı.