FETÖ’nün askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için Van Yüzün Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından mevlit okutuldu.
YYÜ Zeve yerleşkesinde bulunan Kampüs Camii’nde cuma namazı öncesi 15 Temmuz’da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimde şehit olan vatandaşlar ve polisler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Van Valisi İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, üniversitenin akademik ve idari personelinin katıldığı Mevlid-i Şerif’te şehit olanlar için dualar edildi.
Kılınan cuma namazı sonrası camiden çıkanlara mevlit şekeri dağıtıldı.
Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "15 Temmuz cuma günü gerçekleşmiş darbe girişimi, bugüne kadar yapılmış darbelerde bile Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olan meclisimiz bombalanmamış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Reis-i Cumhuru olan Cumhurbaşkanının canına kast edilmemiştir. Ancak bu darbe teşebbüsü elhamdülillah halkımızın da direnişi ile bertaraf edilmiştir. Darbe girişiminin bir haftası tamamlandı. YYÜ kampüsünde bulunan camimizde şehitlerimiz için bir Mevlid-i Şerif verildi, bizlerde burada sayın rektörümüz ve çok kıymetli üniversite çalışanlarımızın daveti üzerine geldik. Şehitlerimizi burada rahmet ve minnetle andık, onları yad edip dualarda bulunduk. Rabbim şehitlerimizin makamlarını cennet eylesin" diye konuştu