Türk Ekonomi Bankası (TEB) Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Şubesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında organize edilen, TEB Aile Akademisi Ücretsiz Finansal Okuryazarlık Eğitimi yapıldı.
YYÜ tarafından desteklenen ve Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda TEB Cardif Emeklilik Ankara Bölge Müdürü Ömer Önen tarafından eğitim verildi. Paranın nasıl yönetileceği, nasıl birikim yapılacağı ve bankacılık ürünlerinin nasıl kullanılması gerektiği konularında bilgilerin verildiği eğitim programına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ağırlıkta olduğu çok sayıda öğrenci katıldı.
Eğitim sonunda bir açıklama yapan Van TEB YYÜ Şube Müdürü Emine Atilla, bu sosyal sorumluluk projesini hizmet verdiği YYÜ’de yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Öğrencilerimiz için faydalı olduğunu düşündüğümüz bu projeyi öğrencilerle buluşturmak bizim için önemliydi. Bu projeyi gerçekleştirmemizde bize destek veren başta Bankamızın Merkez Yönetimi olmak üzere, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’a, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım bundan sonra da benzer işbirlikleri ile öğrencilerimizle bir araya gelebiliriz” şeklinde konuştu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan’ın da katıldığı eğitim programı, TEB YYÜ Şubesi personeli tarafından katılımcılara sertifikaları ve küçük hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.