Tam kapanma sürecinde ülkemizde bulunan turistlere tura çıkmak, ören yerlerini gezmek, denize girmek serbest, ancak vatandaşın sokağa çıkması yasak. Milyonlarca işyeri ve okullar kapalı. Turistlerin tam kapanma yasaklarından muaf tuutlmasına vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Sosyal medyada açılan #MilletEvdeTuristTatilde etiketi gündem oldu. Yüzbinlerce kişi sosyal medyada turistlerin yasaklardan muaf tutulmasına tepki gösterdi.

İşte o mesajlardan bazıları:

Şunun mantığını Bilim Kurulu bu halka izah etmek zorunda: Bu virüsün yok İngilizi yok Hindistanı derken çeşitli mutantları var diyorsunuz. Bu mutantları ülkeye asıl taşıyacak olan turistler olduguna göre neden biz evdeyiz de turistler dışarda?

Nedir, biz burnumuzu kapıdan çıkardığımız an bize bulaşıp öldüren virüsten turisti koruyan hikmet?

Sen Ramazan ayında evine hapsedildin, turistlere her yer açık, hiçbir yerde yasak yok. Sen oruçlu olduğun halde işkence gibi o maskeyi burnuna kadar çektin, turistler ekranlardan sana maskesiz pozlar verdi. Sen sorgulamadın, sen düşünmedin...

Turistlere de 16 ilaç dayadınız mı? bu çok önemli bir soru, tabi pozitif çıkan turist var mı önce onun cevabını vermen lazım.

Düşünün ki Londra’ya, Moskova’ya gittiniz. Ülke evlere kapatılmış. Bir tek sizin gibi birkaç turist var dışarıda. Polisler ve kameralar size şirinlik yaparken, o ülkenin vatandaşına ceza kesiyor. Ne düşünürseniz, işte o haldeyiz.