Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Seçimlerde halka verdiğimiz sözlerin hemen hepsini yerine getirdik. Tek yerine getiremediğimiz toplu konut oldu. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Başkan Oral, ilçesinde yaşlı, genç, kadın, çocuk ve engellilere büyük önem verdiğini, onların hayatlarını kolaylaştıracak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını, kaçınmayacağını söyledi.
3 dönemdir Altınova’da belediye başkanlığı görevini yürüten Dr. Metin Oral, ilçede gerçekleştirilen çalışmalarla, projeleri değerlendirdi. Başkan Oral, “Enerji nakil hatları yer altına indiriyoruz. İlçemizin daha güvenli olması için MOBESE Sistemine geçiyoruz. Altınova Devlet hastanesi ve belediye hizmet binamız tamamlanmak üzere. Altınova SSK binamız açılışa hazır. Kapalı spor salonumuz tamamlandı, kullanımına başladık” dedi.
“Hizmetlere yeni bir boyut”
Evde Bakım Hizmeti, İş Sağlığı İş Güvenliği Birimi ile hizmetlere yeni bir boyut getirdiklerini ifade eden Başkan Oral, “Hastalarımızı, yaşlılarımızı, engellilerimizi düzenli olarak ziyaret ediyor ve onların sağlıktan temizliklerine kadar her türlü bakımlarını yapıyoruz. Gençlerimiz gönüllü olarak, bu vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onlarla vakit geçiriyor kendilerine arkadaşlık ediyorlar” dedi. Oral, ilçede yeni parkların yapıldığını, mevcut parkların bakım ve onarımlarını da tamamlandığını söyledi.
Ekibe teşekkür
Sosyal belediyeciliğe çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Oral, “Ramazan ayı boyunca yaklaşık 10 bin kişiye iftar yemeği verdik. İftar ve sahurlarımızı vatandaşlarımızla yaptık. Türbe ve camilere geziler düzenledik. Halkımızın memnuniyeti bizi çok mutlu ediyor. Çok iyi bir ekibe sahibim. Ekibime ne kadar teşekkür etsem azdır’ dedi.
Tersaneler ve köprü
Tersanelerden sonra Osman Gazi Köprüsüyle ilçenin stratejik öneminin daha da arttığını söyleyen Başkan Oral, “Tersane bölgesinde yolların yapımı ve çevre düzeninden sonra yaklaşık 10-15 adet büfe konulacak. Bu büfelerin işletmesini ilçemizdeki gençlere vereceğiz. Altınovalı gençler burada büfe işletmeciliği yapıp para kazanacak. Halkımı, gençlerimi, vatandaşlarımı koruyup kollamak zorundayım’ diye konuştu.