Yalova Tonami Köprülü Kavşak düzenlemesi hakkında bilgi veren YAFA İnşaat Proje Müdürü Erol Karahan, çalışmaların yüzde 95 oranında da tamamlandığını söyledi.
Bursa ve Kocaeli istikametinden gelen araçların Yalova’yı transit geçmelerini ve bu sayede de Cengiz Koçal Caddesi, İstanbul Caddesi ve Şehit Ömer Faydalı Caddesi çıkışlarında tıkanıklık yaşanmasının önüne geçilmesini hedefleyen Köprülü Kavşağın düzenleme çalışmalarının yüzde 95’i tamamlandı. YAFA İnşaat tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilk olarak bağlantı yolların yapımı ve asfaltlanmasına başlandığını belirten Karahan, "Bu çalışmalar bir kaç küçük ayrıntı dışında tamamlandı. Köprülü Kavşağın üst geçidin açıldığı zamanda atılan ancak kısa sürede meydana gelen bozulmalar nedeniyle tepki toplayan zeminde asfaltlanmaya başladı. İlk etapta Kocaeli istikametinden Bursa istikametine doğru olan bölümün asfaltlanması işlemi başlatıldı. Kocaeli istikametinden gelen trafik ise üst geçide çıkmadan bağlantı yolları vasıtası ile alttan Bursa yönüne veriliyor. Üst geçidin tek şeridindeki çalışmanın bitti sayılır" diye konuştu.
Karahan, "Bursa istikametinden gelen trafiği alttan bağlantı yolları vasıtası ile Kocaeli istikametine akıtacağız. Üst geçitteki asfaltlama çalışmasını 2-3 gün içerisinde tamamen bitirip Kocaeli ile Bursa istikametlerine çift yön olarak trafiği yine buradan vermeye başlarız" dedi.
İstanbul Caddesinden Tonami Meydanına dönüşten başlayarak benzinlik önüne kadar olan bölüm ise karayolları projesine göre yeşil alan olarak ayrıldı.