Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, taleplere karşılık vermek üzere yeni hat güzergahları belirlenerek, bu hatlarda minibüs seferlerinin başlatıldığını dile getirdi. Keskin, "Bir günde 2 bin 200 minibüs sefer yapıyor" dedi.
Yalova’da özellikle öğrenci sayısının artması ile birlikte bazı bölgelere yönelik doğan toplu taşıma ihtiyacına cevap vermek üzere harekete geçen Yalova Minibüsçüler Odası, bu noktalara yeni hatlar açtı. Sefer sayılarının da arttırıldığına dikkat çeken Başkan Sefer Keskin, bu sayede vatandaşların mağdur edilmediğini söyledi. Keskin, Yalova Belediyesi’nin yardımcı olmasıyla ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yeni hatları arttırıyoruz. Sabah 06.00’dan gece 24.00’a kadar 2 bin 200 seferimiz var. 2 dakikada bir üniversiteye seferlerimiz var. Yerleşime açılan her yere araç koyuyoruz. Biz vatandaşımızı düşünüyoruz ve iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz. İzmit istikametinden Bursa istikametine giden üst köprünün de trafiğe açılmasıyla, trafiğin daha rahatlayacağı planlanıyordu. Ancak şuan köprünün alt kısımlarına yapılan çevre düzenlemeleri sebebiyle trafik sorunumuz var. Vatandaşımızdan minibüslerle ve şoförlerle ilgili şikâyetler de geliyor. Biz bunları dikkate alıp sorunları çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın istekleri oluyor, bunları da değerlendirip yapmaya çalışıyoruz. Araçlarımızda GPRS var. Dakikalı çalışıyorlar, bunların kontrolünü sağlıyoruz" dedi.
Keskin, belediye sınırları içerisinde Yalova merkez ve mücavir alanlarda minibüs ücretlerine zam yapmayacaklarını açıkladı.