Yalova Ziraat Odası organizasyonunda Yalovalı çiftçiler, Bursa 13. Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı’na gitti.
Bu yıl TÜMOSAN Yasin Aydın Traktörleri sponsorluğunda ücretsiz düzenlenen fuar gezisi için Cumhuriyet Meydanı’ndan 2 otobüs kaldırıldı. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ise, fuar hakkında şu bilgiyi verdi, “Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TARMAKBİR Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği, TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği işbirliği, T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odası, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile hazırlanan BURTARIM 2016, 12-16 Ekim tarihleri arasında yapılıyor. Fuara, yabancı konuklar, çiftçiler, mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurumların yetkilileri katılımcı firmalarla iş bağlantıları kuracak. Tarım ve hayvancılık sektöründeki teknolojik gelişmelerin ve ekipmanların sergileneceği fuar alanında, ülkemizin tarım sektöründeki gelmiş olduğu en son nokta tüm kamuoyuna sunulmaktadır.”
Fuarın amacına da değinen Başkan Beşli, “Fuar süresince akademisyen ve ziraat mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seminerler, ziyaretçilere sektörle ilgili merak ettikleri konularda bilgi edinme fırsatı yaratacak, çiftçilerimizin bilinçlenmesi sağlanacaktır. BURTARIM 2016 kapsamında Tarımsal Mekanizasyon ve Teknolojileri, Sera Teknolojileri, Su ve Sulama Teknolojileri, Gübreler, Zirai İlaçlar, Tohum, Fide, Fidan ve Bahçecilik, Çiçekçilik ve İlgili Teknolojiler, Ekolojik Tarım, Çiftçilik ve Seralara Yönelik diğer Ekipman ve Hizmetler, Bağcılık ve Şarapçılık ile ilgili Teknolojiler, Agro Bilişim, Süt Endüstrisi ve Sektörel Yayınlarda yer alacaktır” diye konuştu.