Paraguay bayrağını diğer tüm ülke bayraklarından farklı kılan kendine has özelliği nedir? Paraguay Bayrağının Özellikleri nelerdir? Paraguay Bayrağının önü ve arkası nasıldır? Paraguay Bayrağının iki yüzü nasıldır? Paraguay Bayrağının anlamı nedir?

Paraguay bayrağını diğer tüm ülke bayraklarından farklı kılan kendine has özelliği nedir?

A. Karanlıkta parlaması
B. Üçgen şeklinde olması
C. Önü ve arkasının farklı olması
D. Üzerinde kurucusunun resmi olması
Paraguay Bayrağının Alamı ve Tarihçesi

Paraguay Bayrağının Anlamı

Paraguay bayrağı, 3 eşit yatay şeritten oluşur. Üst şerit, kırmızı, ortadaki şerit, beyaz ve alt şerit, mavi renkli olup, ortadaki beyaz şerit merkezinde bir amblem bulunur. Bayrakta, 2 farklı amblem bulunur; bayrağın ön kısmındaki amblem ülkenin devlet armasını, arka tarafındaki amblem ise, ülkenin Hazine Mührü'nü bulundurur. Devlet arması, mavi bir disk üzerine yerleşimli 5 köşeli sarı bir yıldızdan ve etrafını çevreleyen zeytin ve palmiye dallarından ve dışındaki dairesel bir bantta İspanyolca yazılı ülkenin resmi adı olan, Paraguay Cumhuriyeti bulunurken, arkadaki Hazine Mührü'nün armasında ise, kırmızı renkli Frig şapkasını koruyan bir aslan sembolü ve üstünde ülkenin ulusal sloganı olan ve barış ve adalet anlamına gelen 'Paz y Justica' yazılı bir şerit bulunur.

Paraguay bayrak renkleri Fransız bayrağından esinlenmiş ve özgürlük ve bağımsızlık renkleri olarak kabul edilir. Kırmızı renk, eşitlik, cesaret ve vatanseverliği, beyaz renk, birlik, saflık ve barışı, maviyse, özgürlük, yardımseverlik ve doğruluğu sembolize etmektedir. Öndeki amblem, ülkenin bağımsızlık tarihi olan, 14 Mayıs 1811 'i temsil eder. Zeytin dalı, barışı temsil ederken palmiye dalı, onurluluğu temsil eder. Hazine Mührü, bir özgürlük sembolüdür.

Paraguay Bayrağının Tarihçesi

Paraguay bayrağı, dünyanın en eski bayraklarından olup, 27 Kasım 1842 tarihinde kabul edilmiştir. Paraguay, İspanya'dan 15 Mayıs 1811 tarihinde bağımsızlığını kazandı. Bayrağın her iki tarafta ayrı bir amblemi olan uygulama ise, 1814-1840 yıllarında ülke José de Francia'nın gücünde olduğu zamana uzanır.

Cevap:Önü ve arkasının farklı olması

Paraguay Bayrağıyla İlgili İlginç Bilgiler

Paraguay bayrağı, her 2 tarafında da ayrı bir amblem bulunan tek ulusal bayrak olması sebebiyle farklılık arz etmektedir.