Açgözlü olmamak gerektiği mesajını vermek için tasarlanmış ortasındaki çizgiyi geçecek kadar doldurursanız tamamı boşalan bardak hangisidir?

A. Hawking Bardağı

B. Einstein Bardağı

C. Tesla Bardağı

D. Pisagor Bardağı

Cebap: Pisagor Bardağı

Pisagor'un Açgözlüler İçin Tasarladığı İlginç Bardak

Ünlü düşünür Pisagor kafayı bir dönem açgözlülere takmış ve bir bardak tasarlamış. Bardağın ortasında bir çıkıntı var ve içine konulan içecek çıkıntı seviyesini geçince bardağın altındaki deliklerden akmaya başlıyor.

Yunanistanın Samos adasında hediyelik eşya olarak satılan bir bardak. Söylediklerine göre bu bardağı Pisagor dizayn etmiş.

Milattan oncesinden günümüze Pisagorun bıraktığı en değerli eserlerinden biri olmuştur.

bardağın şekli ters duran bir kilise çanına benzer. Pisagor "azla yetinmeyi bilin, açgözlü olursanız elinizdekileri de kaybedersiniz " demiş sanki.

Bardağın özelliklerine gelince;

Bardağın altına baktığınızda böyle bezelye eninde bir delik var. Bir de bardağın içinden çıkan parmağın dibinde iki delik ve Bardağın yarısını biraz geçince bir çizgi.

Siz bardağı bu çizgiyi aşmayacak şekilde doldurduğunuzda herşey normal, herhangi bir bardaktan farkı yok. Çizgiyi aşıp bardağı çok doldurduğunuzda ise, aşağıdaki delikten, bardağı içindeki tum su boşalıyor...