Adana'nın ünlü tatlılarından olan bici bicinin ana maddesi nedir?

Cevap: Nişasta

ADANA'nın meşhur tatlısı BİCİ BİCİ

Sizlere bici biciyi doğru ve açıklayıcı anlatmak için bayağı bir çaba sarfedeceğim sanırım :)

 Bici bici Adana ve Mersin'e özgü bir tatlı. Adananın 40 dereceye ulaşan sıcak günlerinde serinletici ve çok rağbet gören bu tatlı, ne sıcak şerbetten nede sütten yapılıyor.

BiciBici  pişmiş nişasta,pudra şekeri, karsambaç( buzun rendelenerek kar haline getirilmesi) gül suyu ve kırmızı gıda boyasından oluşan soğuk şerbetli bir tatlı.

Ben küçükken seyyar satıcılar sokaklarda okul kapılarında biciiii biciiiiiiyee gellll soğuk soğuk biciiii diye bağırırlardı, çocuklar satıcının etrafına toplanıp sıra beklerlerdi, be o sıra bekleyen çocuklardan olmadım hiç. Anneciğim bicibiciyi o kadar güzel yapardıki satıcılar benim için hiçbirşey ifade etmiyordu,canım annemim güzel elleriyle yaptığı bici bici tüm ailede çok meşhurdur :)

Son yıllarda bicibici sadece seyyar satıcıların değil restoranlar ve kafelerinde olmazsa olmaz tadından biri oldu, yazın o sıcak günlerinde Adanaya yolunuz düşerse Adnan Menderes Bulvarı'na uğramadan Adanadan gitmeyin derim. Bici Bicinin keyfi Adnan Menderes Bulvarında Seyhan nehri kenarında serin mekanlarda çıkar. Bici Bici satıcıları Bulvarın Seyhan nehrine bakan caddesinde her 20 adımda bir karşısınıza çıkacaktır , biz Adanalılar için nehir kenarına atılan minik taburelerde bici yeme zevki paha biçilemez :) ve Adananın bunaltıcı sıcakları Bici olmadan çekilmez :)

MALZEMELER

1 litre su

1 su bardağı buğday nişastası

Üzeri için

1 su bardağı pudra şekeri

Karsambaç (Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz)

Gül suyu

Kırmızı gıda boyası

1 lt su

1 çay bardağı pudra şekeri (miktar arttırılabilir)

(Gıda boyasını aktarlardan şerbet boyası diye alabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI

Soğuk su ve nişastayı bir tencereye koyalım,hiç pürüz kalmayacak şekilde karıştırıp orta ateşte yanan ocağa alalım, muhallebi kıvamı alana kadar hiç durmadan karıştıralım,

 Pişen muhallebiyi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim ve soğuması için buzdolabında en az 6 saat bekletelim. 

 Diğer yandan soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyamızdan, 1 bardak pudra şekerimizi ve bir kahve fincanıda gül suyundan koyup buz dolabına kaldıralım.

Nişastalı muhallebiyi kaselere küçük kareler halinde keselim üzerine hazırladığımız kırmızı suyu ekledikten sonra karsambaç ve pudra şekeri ekleyip servis yapalım.