Emekli olmanın zamanı geldiğini ne zaman anladınız sorusununa Messi yanımdan koşarak geçtiği zaman diye yanıt veren tutbolcu kimdir?

Burnu kanayan birinin başını hangi yöne eğmesi gerekir?

İngiltere Ligi - David Beckham'ı Messi emekli etmiş

Futbolu bıraktığını açıklayan David Beckham, Manchester United’dan eski takım arkadaşı Gary Neville’a röportaj verdi.

Gary Neville: Emekliliğini açıkladın. Neden şimdi? 
Beckham: Yıllar içinde pek çok oyuncunun emekli olduğunu gördüm. Onlara sorduğunuzda zamanın geldiğini anlayacağınızı söylerler. Hazır olduğumu düşünüyorum. Zor bir karardı çünkü halen en üst seviyede futbol oynayabileceğimi düşünüyorum.

Fakat gizli gizli en üst seviyedeyken bırakmak istediğimi biliyordum. Eğer bana sekiz ay önce Fransa Ligi’nde mücadele edeceğimi, Fransa Kupası ve ligi kazanacağımı söyleseydiniz imkanı yok derdim. Bu fırsatı yakaladım ve doğru zaman olduğunu düşünüyorum.

Biliyor musun yoksa düşünüyor musun?
Düşünüyorum! Futbolcu çok seviyorum. Sen benim ne kadar sevdiğimi biliyorsun. Sadece hissediyorum… Bence doğru zaman. Ama her zaman daha fazlasını yapabileceğimi düşünüyorum problem de o.

Beckham'ın vedasının ardından

Ne zaman bu noktaya geldiğini anladın? 
Sanırım Messi’nin yanımdan koşara geçtiği an… Aslında tam olarak bilmiyorum. Kariyerim boyunca çok şanslı oldum.

Pek çok takımla kupalar kazandım. Son senemde MLS’te şampiyon olmak, dönüp PSG ile bir kez daha ligi kazanmak… Sanırım bırakmak için güzel bir yol oldu.

Kulüplerinden hep şampiyon olarak ayrıldın. PSG ile geçirdiğin son hafta emeklilik kararında etkili oldu mu? 
Bütün sporcuların hayali budur. Zirvede bırakmak. Formunun zirvesinde ya da kupayla… Çok sık gerçekleşen bir durum değil. Şanslıydım. United ve Madrid’den kupa kazanarak ayrıldım. MLS’in üstüne Fransa Ligi’ni de kazandım. Şampiyon olarak ayrılıyorum. Doğru zaman olduğunu bu yüzden düşünüyorum.

Bir futbolcu olarak, 22 yılını bu spora vermiş bir insan olarak nasıl hatırlanmak istiyorsun?
İnsanların beni çok çalışkan bir futbolcu olarak görmesini istiyorum. Bu oyunu çok seven biri olarak… Sahaya çıktığında her şeyini veren biri olarak… Çünkü ben böyle hissediyorum.

Yıllar içinde futbol sahası dışındaki hayatım, çimde yaptıklarımı ve kazandıklarımı gölgeledi gibi düşünüyorum. Bunun beni üzmediğini söylesem de üzüyor. Günün sonunda ben dünyanın en büyük kulüplerinde forma giymiş, tarihin en büyük futbolcularıyla oynamış ve en büyük teknik direktörleriyle çalışmış ayrıca neredeyse kazanılabilecek her şeyi kazanmış bir futbolcuyum.

Cevap: David Beckham