Antalya Manavgat Belediyesi'nin 2 hafta sünnet ettirdiği 116 çocuk sünnet şöleninde bir araya geldi. Manavgat Belediyesi, sünnet ettirdiği çocuklar ve ailelerin mutlu olması ve hayatları süresince unutamadığı bir anıları olması için bir dizi etkinlik düzenledi.
Sünnet olan çocukların lunapark, bot turu, Atatürk Kültür Merkezi'nde buluşma, otobüslerle şehir turu ve kaynaşma yemeğinde buluşma etkinliğine Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen'de eşlik etti.

Sünnet şöleni etkinliğinde son aylarda ülkede artan terör olaylarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Sözen, ülkenin huzur ve barış ortamını bozan her türlü terörü lanetlediklerini kaydetti. Sünnet şöleniyle çocukların ömür boyu unutamayacağı ve çocuğun kendisinin özel olduğunu hissedeceği ortamı sağlamak istediklerini belirten Sözen, şölende çocukları ve aileleri bir araya getirerek çocuklar için güzel bir anı yanı sıra çocuklarının erkekliğe adım atma sevincini yaşayan aileleri bir araya getiren kaynaşma ve mutluluklarına ortak olmak istediklerini kaydetti.

Toplumsal birliktelikte hiç bir zaman taviz vermeyeceklerinin altını çizen Sözen, şunları kaydetti: "Ülkemizde yaşanan bu süreci kimse asla hak etmiyor. Aynı bayrak altında aynı misakı milli sınırları içinde kardeşçe yaşamalı. Bu ülkenin güzellikleri hepimize yeter. Yeter ki birbirimize karşı hoşgörülü olalım. Birbirimizi yok saymayalım. Çocuklarımız, her birimizin geleceği yarınıdır. Atatürk iyi yetişmiş, iyi eğitilen çocuklarla ülkenin geleceğinin daha aydınlık olacağını söylemiştir. Manavgat Belediyesi olarak çocuklarımıza her aşamada sahip çıkmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize iyi koşullar sunmaya çalışıyoruz. Bu sünnet şölenimiz de bunlardan biri. İnanıyorum ki, evladı için her anne baba çocuğuna sünnet yapabilir. Ama bu aileler lütfetti bu töreni bizimle yapmayı uygun gördü. Ailelere teşekkür ediyoruz. Manavgat Belediyesi, hepinizin evi. Belediyenin sunduğu imkanlar sizin imkanlarınız. Biz ne yapıyoruz, bu imkanları sunmaya aracılık ediyoruz. "

Bu tür kaynaşmaya yönelik şölen ve etkinlikleri çocukların kaynaşma ve güzel duyguları yaşama adına önemli gördüklerini vurgulayan Sözen, bu tür bir araya gelmelerin çocukların temiz dünyalarında gelecekte toplumsal birliktelik için güzel bir anı olarak kalacağına inandıklarını kaydetti.

'TERÖRE KARŞI MİLLETÇE DİK DURUŞ SERGİLEMELİYİZ'

Son günlerde artan terör olaylarında şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını ifade eden Sözen, teröre karşı milli duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizdi. Sözen, "Ülkede yaşananlarla ilgili günlük yaşamlarımızda geri adım atarsak, programlarımızdan taviz verirsek, cesaretimizden, yürekliliğimizden ödün verirsek terörizmin istediğini yapmış oluruz. Bugün belki bizi eleştirecekler, ama ben inanıyorum ki, toplumsal birlikteliğimizi doğru sergilersek, yürek yüreğe olursak, Anadolu’nun dört bir yanından gelen insanlarla bu atmosferi dostça paylaşırsak, bu Türkiye’ye bir örnektir. Korkmadığımızın işaretidir. Bu gün burada çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarının dönüm noktası. Bu günü güzel hatırlasınlar istedik ve onlara özel bir gün organize ettik. Bu şehitlerimizin acısını hissetmiyoruz anlamına asla gelmesin. Aileler ve çocuklarımızla beraber bu güzel ortamı paylaşacağız, şehitlerimize rahmet dileyeceğiz, terörizmin bitmesi için hepimiz dua edeceğiz." ifadesinde bulundu.