Türkiye'nin çocuk yaşta annelik haritası
Türkiye'nin çocuk yaşta annelik haritası ilk kez çıkarıldı. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı(TEPAV), sık sık tartışma konusu olan “çocuk yaşta anneliği” iller bazında kıyasladı. Vakfın araştırmasına göre, 15 yaş altı doğurganlığında birinci sırada İstanbul ve İzmir var. Kahramanmaraş ise 6. sırada yer alıyor.  

346 TANE 15 YAŞ ALTI DOĞUM BELİRLENDİ
Araştırma için 15 yaş altında anne olanlarla ilgili olarak iller bazında bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda tüm Türkiye'de kayıtlara girmiş 346 adet “15 yaş altı anne olma” vakası görüldü. Bu iller arasında yer alan İstanbul'da ve İzmir'de 24'er, Kahramanmaraş'ta 14, Adana'da 20, Ağrı'da 20, Van'da 16 ”˜çocuk yaşta anne' çıktı. Diyarbakır'da 9, Gaziantep'te 6, Iğdır'da 9 çocuk da aynı kayıtlara girdi.

Hepsi kayıtlara girmiyor
ARAŞTIRMAYI yapan isimlerden olan Ülker Şener, çocuk anneliğini hesaplarken 19 yaş altında çocuk sahibi olanları göz önünde bulundurduklarını söyledi. Şener, “ TÜİK Seçilmiş Göstergelerle İller verisini baz aldık. Ancak gizlenen saklanan vakaların TÜİK verisine ne kadar yansıdığı da tartışma konusu.